Let it snow: morgen kans op paar centimeter sneeuw in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 21 januari 2019

Slee klaarstaan? Handschoentjes al op de verwarming? Lekker thuiswerken? Treinreis geannuleerd? Het kan morgen, dinsdag 22 januari, namelijk gaan sneeuwen, meldt Weeronline. “Op veel plaatsen kan morgen een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan.”

Wintersportweer

Vorige week begon de temperatuur al flink te dalen. Afgelopen weekend was de temperatuur nog verder gedaald en hadden we met het zonnetje erbij op en top wintersportweer. Beetje jammer dat er geen bergen in Nederland zijn en dat de sneeuw ontbrak. Maar dat laatste zou zomaar eens heel snel kunnen veranderen.

“Dinsdag is het bewolkt en in de ochtend gaat het vanuit het westen sneeuwen”. In combinatie met een matige tot vrij krachtige zuidenwind ligt de gevoelstemperatuur morgenochtend rond de -8 graden. Ook woensdag is er nog kans op sneeuw in de kustgebieden.

Wel niet wel niet

Mocht je geen fan zijn van een portie sneeuw: aankomend weekend stijgt de temperatuur weer en is er geen kans op sneeuw. Wel op neerslag helaas, maar dat zal dan natte sneeuw of regen zijn. Denk je ‘nou, doe mij dan toch maar sneeuw’: na het weekend neemt de kans op kouder weer toe. En dus ook de kans op winterse neerslag.

Meer lezen

mooie plaatjes

Winterse taferelen: Hengelo instagramt er op los

Het was frisjes gisteren, maar dat heerlijke zonnetje maakt het fijn om even naar buiten te gaan. Wa...

Meer over

Weer

adv.