Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het wordt weer warm: krijgen we een hittegolf?

Door Miranda Nijland 18 juli 2019

Volgende week lopen de temperaturen weer lekker op. We tikken zelfs de 30 graden aan, maar is er dan ook sprake van een hittegolf?

Warm weer maakt mensen niet alleen gelukkig, vaak is er ook gelijk een soort hysterie. Het hitteplan wordt in werking gesteld en iedereen wordt gewaarschuwd voor de zonnekracht. Maar wordt het dan echt weer zo heet? Wij nemen een kijkje bij Weeronline.

Zomerhitte

Vanaf dit weekend hebben alle scholieren vakantie en toevallig wordt het dan ook gelijk weer mooi weer. Zaterdag (20 juli) kan het nog even tegenvallen met een paar buitjes, maar vanaf dinsdag (23 juli) is het zweten met temperaturen tegen de 30 graden aan.

Na het weekend wordt het zonnig en heet zomerweer. Op maandag wordt het 25 graden op de Wadden tot 30 in het zuidoosten. Dinsdag en woensdag wordt het nog heter met 27 graden op de Wadden en landinwaarts zelfs 30-35 graden.

Vanaf volgende week donderdag neemt de kans op (onweers)buien beduidend toe. Ook is de kans vrij groot dat het minder heet wordt met maxima van 24-30 graden. Er is echter ook een kleine kans dat het hete weer nog enkele dagen aanhoudt.

 

Hengelo Weer

Hittegolf

Maar is er dan ook kans op een hittegolf? Er is officieel sprake van een hittegolf wanneer de maximumtemperatuur in De Bilt vijf dagen achter elkaar 25 graden of hoger is, met minimaal drie dagen dertig graden. De kans dat dit volgende week gebeurt is 10%.

Meer over

Nieuws Weer

adv.