Uit met de warme trui: heerlijk lenteweer op komst

Door Majorie Nijbroek 13 mei 2019

Snakken jullie ook zo naar de zon? Wij ook! Daarom vinden we het maar wat fijn om te kunnen melden dat er heerlijk lenteweer aankomt!  

We willen het terras op met vrienden, barbecueën en ijsjes eten. Alleen het weer zat de afgelopen weken nog niet echt mee. Maar hoe fijn, we kunnen de warme trui deze week in de kast laten liggen.

Zonnig en weinig wind

Want het ziet er goed uit deze week! Het is vandaag al een zonnige dag en de komende dagen klimmen de temperaturen verder omhoog. In het weekend  tikken we de 20 graden aan en er is weinig wind. Prima weer om een terras te pakken en de barbecue aan te steken. Dát zijn nou eens fijne vooruitzichten!

Zoals het er nu naar uitziet, blijft het ook volgende week lekker lenteweer en een graadje of 20, al neemt de kans op regen dan wel toe.

Goed smeren

Weeronline geeft wel een waarschuwing af. Ga je deze dagen buiten lunchen, of lekker op het terras of in de tuin van het meizonnetje genieten? Vergeet dan niet om je in te smeren! De zonkracht loopt namelijk op tot zes en dat betekent dat je met een lichte huid al in een kwartier kan verbranden.

Meer over

Weer

adv.