Weekendoverzicht; sprookjesachtig carnaval en jonge brandstichters opgepakt

Door Majorie Nijbroek 12 februari 2018

Zat jij dit weekend aan de buis gekluisterd voor de Olympische Winterspelen en heb je verder niet al te veel meegekregen van wat er in Hengelo is gebeurd. Geen nood. We praten je even bij.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lekker feesten, tot ’s nachts na tweeën…

Het was carnaval  en dat is ook in onze stad gevierd. De carnavalsoptochten mogen in dit weekendoverzicht natuurlijk niet ontbreken. Vrijdagavond was de Twentse Lichtparade en wat was het een  sprookjesachtige stoet die door de binnenstad trok. Met vele duizenden zijn jullie komen kijken. En  zaterdag trok de grote gezinscarnavalstocht door het centrum  van Hengelo. De echte diehards hebben het niet gelaten bij de optochten; zij zetten ook vandaag en morgen nog de polonaise in en vieren carnaval tot ’s nachts na tweeën…

foto: @ktelfer173

Jongelui opgepakt voor brandstichting

Zondagmiddag is brand gesticht in het voormalige hotel De Kroon. De brandweer rukte met meerdere brandweerauto’s uit om de brand te blussen. Dankzij oplettende stadgenoten konden even later al de daders worden aangehouden. Het gaat om drie jongeren. De getuigen zagen vlak voor het uitbreken van de brand de drie jongelui weglopen bij het oude hotel en konden de politie een goed signalement geven.

Het oude hotel staat al een tijd leeg, maar krijgt een nieuwe bestemming. We konden enkele weken geleden het nieuws brengen dat de vergunning is afgegeven voor de verbouw van hotel De Kroon.  Er komen twaalf appartementen in. Het is nog niet te zeggen of de brand gevolgen heeft voor de verbouwingsplannen.

foto: ANP

Mooi bedrag voor Sint Maarten

Zaterdag kon je in de bibliotheek aan de Beursstraat voor een prikkie afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s kopen. Deed je een aankoop, dan steunde je meteen een goed doel; de wederopbouw van de Philipsburg Jubilee Library. Dat is de bibliotheek op Sint-Maarten die door de orkaan Irma zwaar getroffen werd; zowel het gebouw zelf als de boekenvoorraad raakten zwaar beschadigd. En wat is er een mooi bedrag opgehaald: meer dan 1100 euro. De bibliotheek vult dit bedrag aan tot 1500 euro en doneert het bedrag aan de landelijke actie Boekenstorm voor Sint Maarten.

boekverkoop
foto: Bibliotheek Hengelo
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.