Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gewonde door zwaar vuurwerk, steekpartij en meer weekendnieuws

Door Majorie Nijbroek 7 oktober 2019

Een ruzie tussen twee familieleden liep zaterdagavond flink uit de hand. Een man werd neergestoken. De politie werd diezelfde avond ook gealarmeerd voor een vuurwerkongeval. Je leest er meer over in dit weekendoverzicht.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ernstig gewond door vuurwerk

politie

Aan de Transformatorhof is zaterdagavond een man (50) uit Bentelo ernstig gewond geraakt door zwaar vuurwerk. Rond 23.40 uur klonken er twee harde knallen. De politie kwam ter plaatse en trof de man aan op straat, voor een woning waar een feestje aan de gang was. De Benteloër is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

In de tuin van de woning lag nog een stuk vuurwerk. De politie heeft ook onderzoek gedaan in de woning en het gevonden vuurwerk in beslag genomen.

Steekpartij

foto: Facebook Politie Hengelo-ov

De politie spoedde zich zaterdagavond na een melding van een steekincident naar een woning aan de August Vördingstraat in de Hasseler Es. Daar liep een ruzie tussen twee familieleden flink uit de hand. Een man is met een mes neergestoken, hij raakte daarbij lichtgewond. De dader ging er vandoor, maar de politie heeft hem na een zoektocht kunnen oppakken. Hij is meegenomen voor verhoor.

Bouwen aan een nieuwe hut

We zijn weer aan het opbouwen. HOERA!! Veel kinderen. Met hulp van ouders. Mooie samenwerking.

Posted by Basisschool De Bleek on Saturday, 5 October 2019

 

Ze waren er zó druk mee geweest. Soms voor school, in de pauze en vaak ook na school hebben kinderen van de Beckumse basisschool De Bleek een mooie hut gebouwd. Maar vorig weekend is de hut vernield en helaas hebben de daders geen naambriefje achtergelaten. Dat vonden ouders zo sneu voor de jongens, dat ze zaterdagmiddag de kinderen hebben geholpen met het bouwen van een nieuwe hut.

hut vernield

Nou ja zeg! Hut van Beckumse scholieren is compleet vernield

Leerlingen van basisschool De Bleek uit Beckum hebben afgelopen weken met veel plezier een hut gebou...

Met bioscoopstoel naar huis

Leuke (en ludieke) actie van Movie Unlimited Bioscopen in Hengelo. Naar de film gaan en als de film is afgelopen je bioscoopstoel mee naar huis nemen. Dat kon vorige week zaterdag al en afgelopen zondagavond nog een laatste keer. De mensen die wel zo’n echte rode bioscoopstoel thuis willen hebben, hadden een steeksleutel bij zich om de stoel na de film te demonteren. Ze liepen na de film mét de stoel de zaal uit.

De bioscoop krijgt een make-over en daarom moeten de rode bioscoopstoelen in de zalen 2 en 4 plaats maken voor nieuwe zitplaatsen.

bioscoopstoel

Bioscoop krijgt make-over; ‘oude’ bioscoopstoel mag je na de film mee naar huis nemen!

We hebben vorige week op indebuurt al geschreven dat Movie Unlimited Bioscopen in Hengelo een make-o...

Open dag tiny houses

We kijken terug op een geslaagde open dag gisteren. Het was na veel regen de afgelopen dagen een heerlijke zonnige dag. Veel bezoekers, naar schatting 150 mensen. Er waren ook veel gezinnen met kinderen. Dit was de laatste open dag voor dit jaar. In het voorjaar volgen er meer.

Posted by Tiny House Hengelo on Sunday, 6 October 2019

 

Zaterdag kon je binnenkijken bij de tiny houses op het Brouwerijterrein. En het was een geslaagde open dag, horen we. “Met veel belangstelling en veel positieve reacties.” Ongeveer 150 mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om binnen te kijken in deze mini-huisjes en aan de bewoners te vragen hoe het is om klein te wonen.

tiny houses

Kom je binnenkijken? Zo wonen de bewoners van de tiny houses in Hengelo

Op het Brouwerijterrein staan tien tiny houses. Benieuwd hoe deze mini-huisjes er van binnen uitzien...

Graffiti op skatebaan

foto's: Henk van de Wetering

Het nieuwe skatepark op het Industrieplein is nog maar net open (sinds donderdag), toch zijn al de eerste graffiti-uitingen aangebracht op wat hindernissen. Maar moet je het wel graffiti noemen? In reacties op social media zien we veel vaker de term kliederwerk voorbij komen.

skatepark

Yes! Het nieuwe skatepark is open

Goed nieuws, mensen! Je kunt terecht op het nieuwe skatepark achter het station. De baan is zojuist ...

Afscheid van Moeder Teresakerk

foto: TC Tubantia / Annina Romita

Begin juli is de Moeder Teresakerk door een uitslaande brand zo goed als verwoest. Zondag heeft de geloofsgemeenschap afscheid genomen van het gebouw. Dat is gebeurd tijdens een viering, in een tent op de parkeerplaats naast de restanten van de kerk. En hoe nu verder? Daar vertelde Gerard ter Ellen, vice-voorzitter van het parochiebestuur, zondag meer over. De parochianen wijken de komende tijd uit naar de Esreinschool. Voor daarna zijn er twee opties over: nieuwbouw van de kerk op dezelfde locatie óf aankoop van de Bethelkerk. Wat het gaat worden, hangt af van het kostenplaatje.

Theresiakerk

Uitslaande brand verwoest de Moeder Teresakerk

Door een grote uitslaande brand afgelopen nacht in Hengelo is de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg...
Moeder Teresakerk

Zo groot is de schade aan de Moeder Teresakerk na de uitslaande brand

Je hebt het nieuws vast meegekregen dat er afgelopen nacht een grote urenlange brand is geweest in d...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.