Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: huizen beschadigd door brand en Oele haalt Dumpert

Door Majorie Nijbroek 12 augustus 2019

Terwijl jij van je weekend aan het genieten was, hielden wij het Hengelose nieuws in de gaten. Lees hier wat je dit weekend misschien gemist hebt!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Rare data voor een feestje?!

https://www.dumpert.nl/mediabase/7734879/5d2368f4/wie_komt_.htmlDit is zo gaaf! #astridjoosten was in #kanniewaarzijn…

Posted by Volksfeesten Oele on Friday, 9 August 2019

 

De Oeler Volksfeesten waren altijd het laatste volle weekend van augustus. Sinds vorig jaar is dat een weekje later, dit jaar dus op 30, 31 augustus en 1 september. De organisatie spreekt daarom gekscherend van 30, 31 en 32 augustus en zo zien we de data ook overal aangekondigd. Grappig en ludiek. Vinden ook wat landelijke media. Nadat Astrid Joosten het al noemde in haar tv-programma Kanniewaarzijn, heeft Oele nu ook de site Dumpert gehaald. Zet de datum van het feestje maar was in je agenda’, lezen we op deze satirische site met daarbij de tags ‘oele, feest, datum, fail, augustus, bord‘. De Oeler organisatie reageert gevat op het Dumpert-bericht: ‘Zullen we de tent gewoon een stukje groter maken zodat iedereen uit zijn dak kan gaan op 32 augustus? En op de 30e en 31e natuurlijk’.

Muiteren in Beckum

De eerste autos zijn alweer over de finish en wat was het weer een geweldige dag! 🚘 In de Tubantia stond dat de muiterweek totaal niet meer onbenullig is maar vooral een heel veilig en rustig evenement. 😅 Oordeel zelf maar na deze beelden! 😂

Posted by Muiterweek Beckum on Saturday, 10 August 2019

 

Heel wat Beckumers zijn deze dagen bij Café Halfweg te vinden. De jaarlijkse Muiterweek is bezig en al vanaf woensdag zijn er activiteiten in en rond Café Halfweg. Na onder meer de Piraten Party op donderdag was het zaterdag tijd voor de Kauwgumbalrally en de Zes Ramp, de Beckumer variant op de zeskamp, op zondag. Spectaculair om mee te doen, maar natuurlijk ook tof om lekker te kijken. Met het cafévoetbaltoernooi en de afterparty wordt de Muiterweek vanavond afgesloten.

Overkapping in brand, huizen beschadigd

De brandweer moest zaterdag iets na middernacht uitrukken naar de Hasseler Es. Een overkapping van een woning aan de Johan Kaartstraat had door nog onbekende reden vlam gevat. De brandweer rukte met meerdere eenheden om te voorkomen dat de woning ook zou gaan branden. Bij aankomst sloegen de vlammen hoog uit de brandende overkapping. De brand werd geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat twee woningen brand- en rookschade opliepen en een derde huis lichte rookschade had. Gelukkig raakte niemand gewond.

Zes (!) auto’s in brand

Vanochtend vroeg rond 3.30 uur kwam er een melding van een autobrand binnen bij de brandweer. Er zouden meerdere auto’s in brand staan aan de Arthur van Schendelstraat, in Groot Driene. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en schaalde op naar middelbrand toen bleek dat er liefst zes auto’s in brand stonden. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is, daar wordt uiteraard onderzoek naar gedaan.

Toch geen All Car Meet in Hengelo

 

Komt er wel of toch geen All Car Meet op Plein Westermaat? Het werd dat laatste: nee dus. Honderden liefhebbers wilden zaterdagavond bijeen komen op Plein Westermaat om te praten over auto’s en tochtjes te maken. De ondernemers waren daar niet blij mee en hebben er een stokje voor gestoken. Zij die toch naar het Plein kwamen, werden weggestuurd door de politie. Ze gingen zonder tegensputteren en konden meteen door naar de nieuwe locatie voor hun Car Meeting; de Vormerij in Borne.

Machine in brand

De brandweer rukte vrijdagmiddag met twee blusvoertuigen uit om een brand bij het bedrijf HKS Scrap Metals aan de Oude Boekeloseweg te blussen. De brand brak uit in een machinekamer, volgens de brandweer vermoedelijk door een technisch mankement. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.