Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Modespektakel, mooie Kinderdag en Hengeloërs onderscheiden

Door Majorie Nijbroek 16 september 2019

Zo, dat was alweer het weekend. Maar ook deze maandag kijken we zoals je van ons gewend bent nog wel even terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het weekend.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Modespektakel

De eerste modeshow is begonnen van het Modespektakel!

Posted by Hengelo Promotie on Sunday, 15 September 2019

 

Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van fashion en lifestyle? Je kon het zondag met eigen ogen zien tijdens het Modespektakel in het centrum van Hengelo. Het evenement werd alweer voor de 21ste keer gehouden. Op de catwalk showden modellen op deze zomerse zondag welke kleding je dit najaar veel gaat zien en welke kleuren in de mode zijn.

Franky’s Kinderdag

kinderdag
foto: TC Tubantia

Wat een práchtig gezicht: honderden enthousiaste kinderen die bij de Tuindorpvijver aan lange tafels een lekker ontbijtje eten. Met dat gezamenlijke ontbijt begon zondagochtend in Tuindorp (de vijfde) Franky’s Kinderdag, het supertoffe initiatief van Frank Boereboom. Heel lang bleven de meeste kinderen trouwens niet op hun stoel. Ze konden namelijk ook lekker spelen en heel veel leuke dingen doen zoals in een attractie stappen. We snappen maar al te goed dat je dan liever niet al te lang aan tafel wilt zitten!

Auto in brand

politie
foto: ANP

Vanochtend vroeg, rond 05.45 uur, is er een autobrand geweest aan de Poolsterstraat. Vorige maand zijn er al meerdere autobranden geweest in onze stad. De politie roept getuigen van deze jongste autobrand op om zich te melden via een privébericht of door te bellen met 0900-8844.

Biertjes van hier

foto: Stichting in Wording

Gezellig was het zondagmiddag zeker ook bij de oude watertoren, waar je biertjes van brouwers van hier kon proeven. Heerlijk zomerweer, een koud biertje van brouwers uit de buurt, een hapje en muziek; de juiste ingrediënten voor een lekker festivalsfeertje!

Nijverbij (1)

foto: Gemeente Hengelo

René ter Elst (62) heeft dit weekend het Stadscompliment de Nijverbij ontvangen omdat hij zich al vele jaren vrijwillig inzet voor de samenleving. Hij is een van de drijvende krachten achter de organisatie van de Sinterklaasviering in Hengelo en wat heeft hij al die jaren ontzettend veel gedaan en voor elkaar gekregen. Na meer dan 25 jaar neemt René nu wat gas terug. Hij is ook bestuurslid van een vogelvereniging  en actief in de evenementencommissie van jeu de boulesvereniging de Zoaltboulers.

Nijverbij (2)

foto: Gemeente Hengelo

Ook het echtpaar Ellen en Hans Beerens heeft dit weekend het Stadscompliment de Nijverbij ontvangen. Als je hoort waar ze zich vrijwillig voor inzetten, is die erkenning meer dan terecht. Wat ze zoal doen: Ellen (64) en Hans (63) zijn actief voor het Museum Hengelo, de Stichting Erfgoed Hengelo, de werkgroep Markestenen en Grenspalen en voor de werkgroep Archeologie. Ze staan altijd klaar voor anderen en stellen hun huis en studio open om activiteiten mogelijk te maken.

Koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 13 september reikte burgemeester Sander Schelberg een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Eric Smienk….

Posted by Gemeente Hengelo on Friday, 13 September 2019

 

En er is dit weekend ook een Hengeloër koninklijk onderscheiden. Eric Smienk (60) mag zich sinds vrijdagavond Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Hij is 50 jaar lid van Muziekvereniging Armonia en 40 jaar bestuurslid. En het lijstje met verdiensten voor ‘zijn’ vereniging is echt superlang. Hij is al 45 jaar kartrekker van het Twents Jeugd Harmonie Orkest (THJO), onderdeel van Armonia. Hij speelt mee in het orkest en is organisator bij ieder evenement waarbij Armonia betrokken is. Hij is instrumentenbeheerder en coördineert verhuur en onderhoud van de instrumenten.  Ook doet hij klussen in het verenigingsgebouw en dat is nog niets alles. De onderscheiding komt hem meer dan toe!

Einde zwemseizoen

Einde zwemseisoen Tuindorpbad tot 22.00 uur is er nog muziek

Posted by Tuindorpbad Hengelo on Sunday, 15 September 2019

 

Op 11 mei ging het Tuindorpbad open, maar het zwemseizoen zit er helaas weer op. Gisteren was het natuurbad voor de laatste keer dit jaar open. Het is een mooie zomer geweest met veel dagen waarop het heerlijk weer was om even een duik te nemen. Begin augustus kon dan ook de 10.000ste bezoeker worden gefeliciteerd. Dat was baby Saar.

10.000ste bezoeker Tuindorpbad

Baby Saar is nog maar 9 weken, maar heeft haar eerste prijs al binnen

Of ze er zelf ook maar iets van meegekregen heeft? Waarschijnlijk niet heel veel. Dat is ook niet he...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.