Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gewonden bij ongeval, Deldenerstraat weer open en meer weekendnieuws

Door Miranda Nijland 2 december 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen dit weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Hengelo in dit weekendnieuws voor je op een rij.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Twee gewonden bij ongeval

politie

Twee bestuurders zijn zaterdag rond middernacht gewond geraakt na een frontale botsing op de N378 bij Deurningen. Op dat moment was er dikke mist. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Deldenerstraat weer open

Foto: Hengelo Nu

Ben jij er alweer langs gereden? Sinds vrijdagavond 20.00 uur is de Deldenerstraat weer open. Na de bouwvakvakantie werd begonnen met de werkzaamheden nabij het kruispunt aan de Deldenerstraat. Na het afronden van de werkzaamheden aan de kruising is de Deldenerstraat tussen kruispunt Thiemsbrug en de Langestraat heringericht. Ook de riolering is aangepakt. Het regenwater komt nu via een nieuwe buis terecht in de Berflobeek en Drienerbeek. Dat ontlast de waterzuivering, vermindert wateroverlast en verbetert de waterkwaliteit in deze beken. Daarnaast zijn de verkeerslichten aangepast aan de extra rijstroken. De bushalte is verplaatst, waardoor deze nu beter toegankelijk is voor minder validen. Én de aansluiting met de Langestraat is aangepast, voor een veiligere doorstroming van de Deldenerstraat. Aannemer Roelofs gaat deze week de puntjes op de i zetten. Zo moeten er nog enkele straatwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Deldenerstraat

Fijn! Deldenerstraat gaat weer open

Hè, dat is fijn: de Deldenerstraat gaat vrijdag (29 november) aan het einde van de middag weer open....

Puike prestatie

Big Bang Hengelo onder leiding van Anne-Marie ten Heggeler heeft gisteren het tweejaarlijkse Prinses Christina Jazz Concours gewonnen. Big Bang was één van de twee deelnemende jeugdbigbands aan het concours in het Bimhuis in Amsterdam. Een 10-koppige jury, bestaande uit de beste Nederlandse jazzmusici, was lovend over de solisten, het ensemblespel en de keuze van de muziek. De composities waren van Twentse bodem met stukken van Joris Hoogsteder en Joris Bolhaar.

Nachtwandeling

Foto: Facebook Marijke Agterbosch

Misschien heb je de groep wel zien lopen. Nachtburgemeester Marijke Agterbosch hield afgelopen zaterdag een nachtwandeling door Hengelo. De groep van ongeveer tien mensen liep door donker en mistig Hengelo. “Wat is Hengelo mooi en romantisch in de mist onder de straatverlichting om 00.00 uur”, vertelt Marijke Agterbosch. “Of wandelend over het lege busstation. De mist en verlichting over ons prachtige skatepark maakte ons stil. Hengelo bij nacht in de mist… brengt dromen.” Twee wandelaars hadden gedichten bij zich. Bij het Krukje der Poeten in het Prins Bernardplantsoen bleven luisterden ze naar een aantal limmericks.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.