Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: brand, bestuurder gewond en volle bak bij Salsa zondag

Door Miranda Nijland 22 juli 2019

Heb jij geen tijd gehad om het nieuws bij te houden? Wij hebben de opmerkelijkste gebeurtenissen in Hengelo van afgelopen weekend op een rijtje gezet.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Brand in flat

Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur een woning op de vijfde verdieping van een flat aan de Jan Wiegerstraat verwoest. De woning brandde volledig uit. Gelukkig raakte niemand gewond, wel moesten enkele mensen zich laten behandelen voor het inademen van rook.

brandweer

Brand in flat Hengelose Es

Een grote brand heeft vanochtend rond 05.00 uur gewoed op de vijfde verdieping van een flat aan de J...

Auto als etalage

Foto: Facebook Kofferbakmarkt

Misschien heb jij er ook wel gestaan met je spulletjes. Vanuit het Stork Paviljoen werd gisteren een kofferbakverkoop gehouden op het parkeerterrein van het ROC van Twente. Het was prima weer en de markt werd druk bezocht. En voor de verkopers was dit concept lekker handig. Je hoefde niet te sjouwen met je spullen, maar je kon gewoon de achterklep opengooien en verkopen.

Oekraïense kinderen in Hengelo

Foto: Facebook Moeder Teresakerk

Je kunt ze deze week nog tegenkomen in onze stad. Op uitnodiging van de Stichting Onderwijs Twente Oekraïne verblijven er ook dit jaar weer enkele Oekraïense kinderen bij een gastgezin in Hengelo voor een korte vakantie. De kinderen werden zondagochtend welkom geheten tijdens een speciale viering in de Lambertusbasiliek. Deze viering zou eigenlijk in de Moeder Teresakerk worden gehouden, maar nadat de kerk twee weken geleden volledig uitbrandde bood het bestuur van de Lambertusbasiliek aan om de viering daar te houden. Het Twents Byzantijns Ensemble zorgde voor de stemmige gezangen. De Oekraïense kinderen trakteerden na de dienst op heerlijk gebak die ze eerder deze week bij bakkerij Nollen zelf mochten  maken.

Bestuurder raakt gewond

tankstations
foto: ANP

Een bestuurder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Oldenzaalsestraat. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De automobilist moest door de brandweer worden bevrijd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Volle bak bij de Salsa zondag

Heb jij je heupen nog losgegooid? Gisteren werd bij Buitenplaats de Houtmaat een salsa zondag gehouden. En het was er lekker druk. De Carlos Santana Full Tribute band bracht een show vol energie. Glenn en Miranda van El centro de la salsa zorgen samen met een aantal leerlingen van hun dansschool voor een geweldige salsa dansdemonstratie gevolgd door een clinic.

Foto's: Cultuurpodium de Houtmaat
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.