Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Schippers pakt goud en geslaagd Speciaalbier Festival

Door Miranda Nijland 11 juni 2019

Ook in het weekend staat het nieuws niet stil! Om ervoor te zorgen dat je niets mist, hebben wij het weekendnieuws voor je op een rij gezet.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Schippers pakt goud

Heb jij haar gezien? Dafne Schippers pakte zondag tijdens de FBK-Games goud in Hengelo. Ze won de 100 meter in een tijd van 11.06. Hiermee voldoet ze aan de limiet voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en aan de WK-limiet. Tegen een verslaggever van de NOS zei Schippers dat de overwinning in Hengelo veel bij haar losmaakt. “Ik heb heel wat struggles gehad. Dat is gewoon heerlijk. Ik ben zo blij daarmee.” Sifan Hassan werd tweede op de 5000 meter.

Vrouw zwaargewond na aanrijding

Een vrouw is zondag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Hans Vonkstraat. Daarbij werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De omgeving werd afgezet. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Politie zoekt getuigen van beroving

politie
foto: ANP

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten uit Arnhem aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende beroving vrijdagavond aan de Torenlaan. Omstreeks 23.25 uur werden meerdere politieauto’s gestuurd naar een parkeerterrein van een voetbalclub aan de Torenlaan. Er werd gesproken over een vuurwapen. De recherche doet onderzoek en vraagt uw hulp. Het slachtoffer was mishandeld en van enkele persoonlijke spullen beroofd.

Nieuwe DEC geopend

De nieuwe Decentrale Energie Centrale (DEC) Noord aan de Laan Hart van Zuid is vrijdag geopend. Wethouder Mariska ten Heuw en Joep Weerts van Ennatuurlijk deden de opening door in popodium Metropool een timlapse-film te starten begeleid door Helga van Leur. DEC levert een mooie bijdrage aan de warmtevoorziening in Hengelo en is een zeer belangrijk onderdeel van het Hengelose Warmtenet. “We hebben onze nek uitgestoken als gemeente en onderweg vele hobbels en discussies meegemaakt. Nu is er witte rook en dat is een hele mooie stap”, aldus wethouder Mariska ten Heuw (filmpje gemeente Hengelo)

Witte rook voor DEC Noord

De nieuwe Decentrale Energie Centrale (DEC) Noord aan de Laan Hart van Zuid is officieel geopend. Wethouder Mariska ten Heuw en Joep Weerts van Ennatuurlijk deden de opening door in popodium Metropool een timlapse-film te starten begeleid door Helga van Leur. DEC levert een mooie bijdrage aan de warmtevoorziening in Hengelo en is een zeer belangrijk onderdeel van het Hengelose Warmtenet. ‘We hebben onze nek uitgestoken als gemeente en onderweg vele hobbels en discussies meegemaakt. Nu is er witte rook en dat is een hele mooie stap’, aldus wethouder Mariska ten Heuw. Lees het volledige bericht op http://bit.ly/2MxA0h5.

Posted by Gemeente Hengelo on Friday, 7 June 2019

Extra reistijd

Misschien had jij wel pech gisteren. Door een aanrijding op het traject tussen Almelo en Hengelo reden er geen treinen door een aanrijding. De extra reistijd was 90 minuten. Er reden stopbussen tussen Almelo, Almelo de Riet, Borne en Hengelo.

Volop zon en lekkere biertjes

Foto: Facebook Frank Hendriks

Was jij erbij gisteren? Het was geweldig weer en daardoor een zonovergoten dag. Lachende mensen en liters bier, het Speciaalbier Festival, dit jaar voor het eerst op de nieuwe locatie aan de Haaksbergerstraat was top! Ga je volgend jaar weer?

Honderdste Pinksterfeesten Beckum

Beeld: Facebook Pinksterfeesten Beckum

Was jij er ook bij? De 100e Pinksterfeesten in Beckum was een onvergetelijke editie met heel veel zon. Op Tweede Pinksterdag stond ‘As’n gek in’n drek’ voor de 13e keer op het programma én het was weer één en al spektakel. Om je te laten weten hoe leuk de organisatie op deze editie terugkijkt, laten we je even lezen wat zij gisteren op hun Facebookpagina hebben gezet:

Onmeunig Bedankt! 🤩

We hebben gelachen, we hebben gedronken, we hebben gedanst en we hebben gezongen. We hebben gecrost door de drek en door de lucht, we hebben rondjes gemaakt in de zweefmolen en we hebben een lekkere vette bek gehaald. We hebben gekletst, we hebben geschreeuwd en we hebben geplaybackt. We hebben getoerd met motor en met fiets, we hebben gefeest op zijn Duits en we hebben de vogel er weer afgeschoten.

Maar we hebben vooral weer heel erg genoten! Alle bezoekers, vrijwilligers, artiesten, deelnemers en iedereen die op welke manier aan het weekend hebben meegewerkt bedankt voor alles! We zien jullie volgend jaar graag terug bij de 101e editie van de Pinksterfeesten in Beckum.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.