Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekend in Hengelo: het opmerkelijkste nieuws op een rij

Door Miranda Nijland 19 oktober 2020

Het weekend zit erop! Heb je het lokale nieuws niet kunnen bijhouden? Geen probleem. Wij zetten het opmerkelijkste nieuws uit Hengelo voor je op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Man gooit met bijl en bijt politieagent in arm

Een man uit Hengelo heeft zaterdagavond rond 17.25 uur een bijl naar politieagenten gegooid en bij zijn aanhouding een agent in zijn arm gebeten. De politie werd opgeroepen nadat de man zijn huisraad vanuit zijn flat naar beneden gooide. Omdat deze spullen ook voorbijgaande fietsers en bestuurders konden raken, ging de politie naar binnen om de man aan te houden. Hij gooide daarop met een bijl en eenmaal buiten bij de auto beet hij een agent flink in de onderarm. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne en wordt verhoord.

“Weer” een politieman in Twente gebetenOp zaterdag 17 oktober rond 17.25 uur kregen de wij de melding dat er iemand…

Posted by Politie Hengelo-Ov on Sunday, 18 October 2020

Nieuwe coronateststraat

Misschien heb je het al gelezen: kroegbaas Mart Groenman van The Three Musketeers heeft een coronateststraat geopend in Hengelo. Mart is in het project gestapt met compagnons Almar Dassen en Jan Zantinge. Ze bieden gecertificeerde Corona Abbott testen aan, waarbij er een monster van het neusslijmvlies wordt afgenomen. Ze zijn gestart met deze teststraten in Hengelo en Enschede. Bij een minimumaantal deelnemers van twintig personen testen zij ook op locatie. Een afspraak kan worden ingepland via deze site.

Praatplaatjes voor beelden station

Mooi nieuws voor blinden en slechtzienden in Hengelo. Sinds vrijdag zijn op de beelden van Rinus Roelofs op het Stationsplein zogenoemde praatplaatjes aangebracht. Dit zijn speciale bordjes met in braille de naam van het object en een voelbare QR-code. Blinden en slechtzienden (en andere belangstellenden) kunnen de QR-code met de eigen smartphone scannen en krijgen dan een stem te horen. De stem geeft dan een beschrijving van de beelden. Leuk om te weten: er is ondertussen een initiatief gestart om te kijken of de beelden voor Hengelo behouden kunnen blijven en permanent op het plein kunnen blijven staan. Binnenkort krijgen ook de beren op het marktplein en de Lambertusbasiliek praatplaatjes.

Vanmiddag hebben de beelden van Rinus Roelofs op het Stationsplein zogenoemde praatplaatjes gekregen. Op deze speciale…

Posted by Gemeente Hengelo on Friday, 16 October 2020

Bestuurder rijdt tegen slagboom

ZGT Hengelo

Een bestuurder van een scootmobiel is zaterdagmiddag op de parkeerplaats van ZGT tegen een slagboom aangereden. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia. De man raakte gelukkig niet gewond.

Drive Thru weer open

De Twentse Bierbrouwerij is weer gestart met de Grillmaster Drive Thru. Bezoekers kunnen bij De Twentse Bierbrouwerij net als in het voorjaar met de auto door de Drive Thru om de bestelling met BBQ-Food op te halen.

Deze Hengelose horecazaken gaan (weer) over op bezorg- en afhaalservice

We gaan naar een gedeeltelijke lockdown. De eet- en drinkgelegenheden moeten daarom weer een aantal ...

Laatste dag seizoen voor De Waarbeek

Ben jij er nog geweest in de herfstvakantie? Afgelopen weekend was De Waarbeek voor de laatste keer dit seizoen geopend. In verband met de verscherpte coronamaatregelen gaat het park dit seizoen eerder dicht. Ook het Halloween evenement Lost @ the Park op 30 & 31 oktober gaat niet door. De Waarbeek wil hiermee bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van het virus.

Lees ook:

Deze Instagrammers brengen Hengelo wel heel mooi in beeld

We hebben de afgelopen dagen weer heel wat prachtige foto's van Hengelo voorbij zien komen op Instag...

Toen in: zo vierden ze in de jaren tachtig feest in Oele

5 x deze appartementen met fijn balkon staan te koop in Hengelo

Dit is waarom de straatverlichting komende week een blauwe kleur heeft

Goedemorgen! 9 x prachtige plaatjes van Hengelo in de vroege ochtend

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.