Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé leuk, we krijgen een nieuw festival in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 25 juni 2019

We krijgen een nieuw festival in Hengelo. Het heet het Zomerfestival. We praten je bij wat je kunt verwachten.

Het festival is een initiatief van de ondernemers van De Drie Straatjes; de Smutsstraat, Drienerstraat en De Wetstraat. Ze doen al best wat dingen samen en haken  aan bij andere activiteiten en feestjes die er in de stad zijn. Maar samen een groot festival organiseren, dat hebben ze niet eerder gedaan.

De datum

Het festival is op 6 juli. Juist ja, de dag dat ook Tropical Day & Night wordt gehouden in Hengelo. Een bewuste keuze, horen we van projectcoördinator Lotte Hasselerharm. “Dan zijn er al veel mensen in de stad.”

Tussen 13.00 en 19.00 uur is er van alles te doen, te zien en te beleven in de Drienerstraat, want daar speelt het festival zich af. Alles draait om het thema Ibiza. Dat zie je ook in de aankleding terug. En elke ondernemer doet wel iets. Dat kan een kraampje voor de winkel zijn. Inge van Salon Skin Glow heeft een tent bij haar salon staan, daar kun je een glittertattoo krijgen en armbandjes maken. Bij kapsalon E-Hair kun je je haar een ibiza style geven. En zo doet elke ondernemer wel iets leuks.

Modeshows

En de blauwe loper ligt de hele middag uit in de Drienerstraat. Daar kun je op drie tijdstippen modellen zien lopen. Ze showen kleding en mode-accessoires die van de verschillende winkels uit de Drie Straatjes komen. Een soort van mix-modeshow zeg maar.

En verder zijn er djembé-workshops, trakteren dj’s je op de Ibiza-sound en komen The Voice Kids-deelnemers Britt Franken en Ayla optreden. En bij een tropisch feestje hoort ook een tropisch drankje, daarom worden alcoholvrije cocktails uitgedeeld.

Het wordt een tof feest, maar het is óók een feestje om dit evenement te organiseren, zegt Lotte. “Want de ondernemers hebben er veel zin in en komen zelf ook met leuke ideeën.”

Elk jaar weer

Of het een eenmalig festival is, vragen we Lotte. Nou, nee dus. De ondernemers hebben afgesproken om voortaan elk jaar in de zomer en in de winter een groot evenement te houden. In de winter is dat de kerstmarkt, in de zomer wordt dat een Zomerfestival. Met in ieder geval deze eerste keer Ibiza als thema.

Lees ook:

Tropical Night

Alles wat je wilt weten over de Tropical Day & Night (update)

Het is zover: één van de leukste Hengelose evenementen van het jaar is vandaag. Dan hebben we het ov...

adv.