Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een dikke vette winterstorm

Door Majorie Nijbroek 6 februari 2020

Code rood dit weekend? Zou best kunnen, want we krijgen mogelijk een fikse winterstorm, zelfs eentje met een naam. Vooral langs de kust gaat het flink waaien, maar ook in Hengelo is er kans op harde, vervelende windstoten. 

Schaatspret blijft uit in ons kikkerlandje, want het vriest nauwelijks. Nee, ‘we moeten het maar doen’ met een winterstorm, waarschijnlijk op zondag, met rukwinden mogelijk tot 110 tot 120 kilometer per uur, meldt Weerplaza. Vooral boven land kunnen dergelijke windstoten voor problemen zorgen, dus houd je dakpannen goed in de gaten.

Winterstorm krijgt naam

Een primeur voor ons land: de storm zal de naam Ciara gaan krijgen. Het KNMI werkt daarvoor samen met de weerinstituten van Groot-Brittannië en Ierland. “Voorwaarde is wel dat de storm code oranje of rood moet veroorzaken in een van die landen”, zegt Maurice Middendorp van Buienradar tegen RTL Nieuws.

En daarna?

Volgens Weerplaza blijft het nog wel even onstuimig; op dinsdag is er zelfs kans op winterse neerslag zoals hagel en natte sneeuw. “Storm Ciara gaat vast en zeker sporen achterlaten in Nederland”, aldus meteoroloog Raymond Klaassen. Maak je borst maar nat!

Weet je nog, de storm die twee jaar geleden over Nederland raasde?

stormschade

The day after; de stormschade in Hengelo in beeld

Zijn jullie weer een beetje van de stormschrik bekomen? Wát ging het hard! Honderden bomen waaiden o...
storm

Stormschade of wateroverlast in Hengelo: wat doe je dan?

Het kan dit weekend flink tekeer gaan, want er wordt een fikse winterstorm voorspeld.  Zelfs eentje ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.