Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Keep singing: we hebben nu een echt Zangfietspad in Hengelo!

Door Majorie Nijbroek 17 mei 2019

Je fietst over de Fietssnelweg F35 en zingt enthousiast mee met al die fijne nummers uit je Spotify-lijstje. Dan komt iemand je tegemoet fietsen. Stop je met zingen? Vooral niet meer doen: de F35 tussen Hengelo en Enschede is nu officieel een Zangfietspad!

We schreven een paar weken geleden al dat Hengelo als eerste gemeente in Twente een Zangfietspad krijgt. Hoe leuk is dat! En nu is het dan zover: gistermiddag is het bord geplaatst en is de Fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Enschede ook officieel een Zangfietspad.

Zing lekker door

Je mag natuurlijk altijd al lekker meezingen als je op de fiets zit en je favoriete Spotify-lijstje afspeelt. Maar ja, ben jij ook iemand die stopt met zingen als je een tegenligger aan ziet komen of iemand je inhaalt? Doe dat niet meer alsjeblieft!

Want ga je op de fiets richting Enschede, dan wordt je juist aangemoedigd om mee te zingen met je favoriete rap- of rocknummer. Het bord zegt het ook: ‘hier mag je officieel zingen op de fiets’. Dus hou je vooral niet in!

zangfietspad
Zangfietspad

Idioot idee

Tijs Jagers heeft ervoor gezorgd dat we, na de Randstad, ook in Twente een Zangfietspad krijgen. Hij gooide een balletje op (‘Hoe denken jullie daarover’) en kreeg zoveel reacties dat hij er werk van heeft gemaakt. En met succes, want gistermiddag kreeg hij een telefoontje dat het bord is geplaatst aan het begin van de Fietssnelweg, bij de Kuipersdijk. “Het begon als een idioot idee, maar hij staat er nu toch echt”, lacht Tijs.

Of hij het nieuwe Zangfietspad al heeft uitgeprobeerd, vragen we hem. “Ja natuurlijk!”, klinkt het. “Ik heb er gistermiddag gefietst en lekker meegezongen met een fijn liedje op mijn telefoon.” Je er ongemakkelijk bij voelen, dat hoeft niet meer. Dus wie je ook ziet, hou je vooral niet in en keep singing!

Opening

Het Zangfietspad wordt nog officieel geopend. Het wachten is op de gemeente Enschede, dat ook een bord gaat plaatsen aan de Enschedese kant van de F35.

Ons eerdere verhaal:

zangfietspad

Tralalaaa… Hengelo krijgt als eerste gemeente in Twente een Zangfietspad

Veel fietsers willen best graag zingen onderweg, maar doen het niet. Dat is vast not done, denken ze...

Meer over

Nieuws

adv.