Aanslag in Utrecht: dit betekent het voor Hengelo

Door Majorie Nijbroek 18 maart 2019

Het is je vast niet ontgaan: de schietpartij in Utrecht. Maandagochtend werd rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram (volg hier het laatste nieuws hier). Daarbij zijn drie mensen omgekomen en negen slachtoffers raakten gewond. Maar wat betekent die aanslag eigenlijk voor Hengelo? 

In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5 tot in ieder geval 18.00 uur. Dit geldt niet in de provincie Overijssel, maar de politie is wel extra waakzaam. Volgens bronnen is er in Deventer en Apeldoorn extra politiebewaking (uit voorzorg) bij moskeeën en ook op het station is extra bewaking. De treinen rijden overigens nog wel naar Utrecht Centraal, meldt de NS.

Voor zover bekend worden er in onze stad geen heel grote maatregelen genomen. Bij de grensovergangen zijn extra politiecontroles, ook bij de grensovergang met De Lutte controleert de politie vanmiddag extra.

Dader wordt gezocht

De aanslag werd gepleegd door de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij schoot op meerdere personen in de tram en de politie is naar hem op zoek. “Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, aldus de politie.

Drie doden

Maandagmiddag werd rond de klok van drie uur gemeld dat drie personen zijn omgekomen bij het schietincident. Er zijn negen gewonden, waarvan er drie ernstig aan toe zijn. De burgemeester van Utrecht maakte dat bekend en komt later op de dag met een nieuwe persconferentie.

Houd voor het laatste nieuws rondom de aanslag de website van het AD in de gaten.

Meer over

Nieuws

adv.