Deze Hengelose buurten scoren slecht op verkeersveiligheid
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar op sommige plekken gaat het wel érg vaak mis. RTL Nieuws bracht...
Het is zover. Het laatste deel van de herinrichting van de Deurningerstraat gaat beginnen. Vrijdag is het zover. De komende weken heb je daar nog niet direct hinder van, omdat eerst wat voorbereidingen worden getroffen. Pas halverwege februari ga je er iets van merken en moet je rekening houden met omleidingsroutes.
Het eerste deel van de herinrichting van de Deurningerstraat is in 2017 afgerond. Vrijdag 22 januari worden de voorbereidingen getroffen voor de laatste fase. Het gaat om het deel vanaf de rotonde met de Sloetsweg tot aan de aansluiting op de Oldenzaalsestraat. Het echte werk begint halverwege februari. De aannemer denkt de klus in oktober 2021 klaar te hebben.
In lijn met andere Hengelose invalswegen krijgt een groot deel van de Deurningerstraat vrijliggende fietspaden. Op het gedeelte tussen de M.A. de Ruyterstraat en Dr. Schaepmanstraat is dat niet mogelijk, daar is onvoldoende ruimte voor vrijliggende fietspaden. Op dit stukje komen fietssuggestiestroken. Uitgangspunt van deze maatregelen is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de doorstroming.
In de grond wordt het rioolstelsel aangepakt. Het oude riool wordt gerenoveerd en op sommige plekken vervangen. Omdat het klimaat verandert en het steeds harder en vaker regent, gaat er een extra buis de grond in. Die moet het regenwater afvoeren naar de Tichelwerkvijver (vijver achter het Avila College). Het regenwater wordt zo gescheiden van het huishoudelijk afvalwater.
Ook als bewoner kun je meehelpen om de wateroverlast te verminderen. Bijvoorbeeld door het water van je perceel vast te houden in de tuin of het regenwater van het dak af te voeren via het nieuwe regenwaterriool. De aannemer gaat bij de start van de werkzaamheden met bewoners in gesprek.
De gemeente wil de stad verder vergroenen. Daarom zie je straks meer groen in de straat. De zes bomen die er nu staan, worden gekapt. Daarvoor komen veertien esdoorns in de plaats. In de grond wordt een systeem aangelegd. Regenwater kan zo langer worden vastgehouden en wordt gebruikt om de bomen te voorzien van water. Dat is ook gebeurd in de heringerichte Deldenerstraat.
De werkzaamheden gaan in fases. Vrijdag 22 januari start de kap van de bomen. Maandag 25 januari begint het vervangen van gas- en waterleidingen. Van deze werkzaamheden ga je nog niet veel (over)last hebben. Dat wordt anders halverwege februari als de overige werkzaamheden beginnen. Vanaf dat moment worden omleidingsroutes ingesteld en ben je waarschijnlijk wat langer onderweg.
De werkzaamheden beginnen aan de noordkant van de Deurningerstraat (bij de rotonde). De zuidkant (de aansluiting met de Oldenzaalsestraat) is als laatste aan de beurt. Naar verwachting is de herinrichting van dit gedeelte van de Deurningerstraat in oktober klaar.
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken