Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herinrichting Lansinkesweg en Industriestraat; dit gaat er gebeuren

Door Majorie Nijbroek 26 februari 2020

Opgelet: de Lansinkesweg en de Industriestraat gaan binnenkort eventjes op slot. De reden: een herinrichting van (een gedeelte van) deze straten. We vertellen je wat er gaat gebeuren en wanneer het zover is.

Je wilt vast weten wanneer je een stukje moet omrijden. Daarom beginnen we met de datum. De werkzaamheden starten op maandag 9 maart.

Bij de Lansinkesweg gaat het om het gedeelte tussen de brandweerkazerne en de kruising met de Industriestraat. De herinrichting van de Industriestraat heeft betrekking op het weggedeelte tussen Optiek ter Braak en de kruising met de Lansinkesweg. Ook het deel van de Industriestraat vanaf de kruising Lansinkesweg tot en met het Industrieplein wordt opnieuw ingericht.

Industriestraat

Dit gaat er gebeuren

    • De Lansinkesweg krijgt een vrijliggend fietspad
    • De kruisingen worden aangepast en er komen nieuwe verkeerslichten
    • De Industriestraat wordt tussen de kruising Lansinkesweg en de toegang naar de parkeerplaats van het ROC eenrichtingsverkeer.
    • De capaciteit van de riolering wordt vergroot
    • De waterafvoer wordt alvast gemaakt voor de later dit jaar te realiseren bergingsvijver nabij het ROC en de brandweerkazerne.

Doel van deze maatregelen is dat de verkeersveiligheid en de doorstroming verbetert.

Omrijden

Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute. Die zie je op het kaartje hieronder. Deze omleidingsroute is voornamelijk voor de eerste drie weken van belang. Na die drie weken is de route Marskant-Industrieplein weer begaanbaar. Hulpdiensten kunnen er wel altijd langs.

Bron: Gemeente Hengelo

Lees ook:

fietspad Lansinkesweg

Mysterie: waarom houdt het fietspad hier ineens op?

Je fietst er waarschijnlijk wel eens. Maar is jou ook wel eens opgevallen dat het fietspad nabij de ...

adv.