Gouden tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Door Majorie Nijbroek 5 december 2018

Denk je ’s ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog beslagen. Erg vervelend! Door het natte weer komt er veel meer vocht in de auto waardoor de ramen ook beslaan. Maar er nu is een geniale oplossing om dat voorgoed tegen te gaan: kattenbakkorrels. 

En nee, da’s geen grap! Wat ook geen grap is, is dat je €230 mag aftikken als je met beslagen ramen rondrijdt. Wil je niet, toch? Veel bestuurders zonder airco weten dat het geen pretje is om constant de ramen te vegen met een droge doek. En als het buiten heeft gevroren, dan moet er soms ook nog worden gekrabt aan de binnenkant. Kost een hoop tijd en zorgt voor veel ergernis…

Kattenbakkorrels

Toch is er nu een tip – zeg maar: geniale tip – die ervoor zorgt dat je nooit meer last hebt van beslagen autoramen. Onze collega’s van AD hebben dé oplossing gegeven om dit te voorkomen: gebruik kattenbakkorrels. De Engelsman Dave Hax kwam met die tip op de proppen.

Zo gepiept

Goed, we leggen even uit hoe dit dan werkt. De korrels stop je in een sok. Die knoop je vervolgens dicht en daarna wikkel je hem om een tweede sok, die je óók dichtknoopt. Daarna moet je dit sokkenpakket in de auto plaatsen. Vervolgens absorbeert de kattenbakvulling het vocht in de auto binnen een paar dagen. That’s all!

En ja, dit werkt écht. Bekijk onderstaande video maar eens:

verkeersboetes

Ah nee: de verkeersboetes gaan in 2019 weer omhoog

De hoogte van de verkeersboetes in 2019 is bekend. Dit publiceerde VerzekerUzelf op basis van het ov...

Meer over

Verkeer

adv.