Dit is wat er momenteel gebeurt bij het Industrieplein

Door Miranda Nijland 13 maart 2019

Misschien was het je al opgevallen toen je er langs kwam. Vorige week is begonnen met de herinrichting van het Industrieplein, achter het station. Wij zetten voor je op een rijtje wat er precies gebeurt:

Hoe ziet het er straks uit?

Het Industrieplein wordt opnieuw ingericht. De bestaande bestrating, het meubilair en de groenvoorzieningen worden vervangen. Daarnaast wordt de Veldbeek vanuit de Gieskesstraat over het plein aangelegd en wordt er een skatepark gemaakt. De fietsparkeerplaatsen worden vernieuwd, de Kiss & Ride en de standplaats voor de taxi’s komen weer terug op het nieuwe plein en de verlichting wordt vernieuwd.

Fases

Zoals met veel projecten wordt het werk aan het Industrieplein in fases uitgevoerd (zie afbeelding). Hiermee hoopt de gemeente dat het station goed bereikbaar blijft. De bedoeling is dat je aan het eind van het jaar vrolijk over het nieuwe plein kan wandelen. Er wordt begonnen met de aanleg van het skatepark (begin maart tot medio juli).

Beeld: Gemeente Hengelo/Roelofs

De bedoeling is dat het nieuwe plein zo wordt ingericht, dat het straks veel overzichtelijker, maar óók veiliger is. Want er lopen hier dagelijks heel veel mensen van en naar het station, van en naar het ROC van Twente, naar Poppodium Metropool of naar hun werk bij bijvoorbeeld VDL. Handig om te weten: de entree van het station en Poppodium Metropool blijven het hele jaar met de voet bereikbaar!

Beeld: Gemeente Hengelo/Roelofs

Nieuwe fietsparkeerplaatsen

Het nieuwe plein wordt aangelegd door het bedrijf Roelofs uit Den Ham. Zij hebben samen met de gemeente Hengelo het ontwerp gemaakt en opgesteld. Maak jij veel gebruik van de parkeerplaatsen voor halen en brengen bij het station? Deze plekken komen terug in het nieuwe plein. Ook fijn: er komen ook nieuwe fietsparkeerplaatsen.

adv.