Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Hengelo

Door Carin Van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 245 van hen komen uit Hengelo.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Meldingen in Hengelo

Ook in onze stad zien we een flinke stijging van het aantal positief geteste mensen. Bij de vorige update van het RIVM was er sprake van 682 positief geteste Hengeloërs. Dat aantal is afgelopen week opgelopen tot 936. Afgelopen week zijn er dus 245 geregistreerde besmettingen bijgekomen in Hengelo. De week ervoor waren het er veel minder: 145.

Het aantal Hengeloërs dat is opgenomen (of is geweest) in het ziekenhuis is opgelopen van 34 naar 37. Helaas is afgelopen week één inwoner overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Hengelo vanaf het begin van de uitbraak (13 maart 2020) tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Hengelo zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak (13 maart 2020) tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hengeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Hengeloërs die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

ZGT Hengelo

Opnamestop voorbij: ZGT hervat zorg aan niet-coronapatiënten

Donderdag schreven we op indebuurt dat ZGT tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten opneemt. De opn...

Mag dat: tanken of boodschappen doen in Duitsland in coronatijd

Even inkopen doen net over de grens en op de terugweg de tank lekker volgooien. Veel Hengeloërs doen...
ouderenuurtje

Ouderenuurtje in Hengelose supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Het ‘ouderenuurtje’ keert vanaf vandaag deze week verplicht terug naar aanleiding van de nieuwe maat...

adv.