Wielerdropping vanaf Watertoren en jij kunt meedoen

Door Miranda Nijland 14 mei 2019

We lieten je al eerder weten dat er dit jaar geen wielerronde is tijdens de Nacht van Hengelo. Maar we hebben leuk nieuws: op 23 juni wordt de Tour de Tour gehouden, een unieke wielerdropping naar de Watertoren in Hengelo en jij kunt meedoen!


De Tour de Tour wordt georganiseerd door de Stichting In Wording. Zij zijn gevestigd in de watertoren en organiseren inmiddels alweer 3 jaar culturele activiteiten waaronder TropicAlternative, foto- en kunstexposities, bluesnight en het stads-jeu de boules toernooi.

“Een deel van onze stichting is fanatiek wielerliefhebber,” zegt Peter Klinkhamer. Hij is vrijwilliger bij de Stichting In Wording. “Sommigen fietsen graag op de weg of in het bos, anderen hebben de sport liever op de televisie. Tijdens één van onze brainstormsessies kwamen we al snel tot het idee om een fietsevenement te organiseren. ”

Alleen eindbestemming bekend

De ‘Tour de Tour’, vrij vertaald tocht van de toren, is niet zomaar een wielertocht of een rondje rond de kerk. “Het is een heuse wielerdropping. Als deelnemer weet je dus tot vlak voor het event nog niet waar de rit zal starten. Alleen de eindbestemming is bekend, de watertoren van Hengelo.”

Wil je meedoen, dan kun je kiezen uit twee afstanden: 65 en 100 kilometer. Let op, het is geen wedstrijd. Klinkhamer: “Zo is de tocht toegankelijk voor iedereen. Iedereen die wel eens op een racefiets heeft gezeten kan meedoen. Deelnemers kunnen zelf de afstand en hun snelheid bepalen.” Wil je je wekelijkse rondje trappen eens samen met anderen en in een bijzondere setting doen? Dan moet je je zeker aanmelden.

Afsluiten met barbecue

De organisatie zorgt voor vervoer van de deelnemers en van de fietsen naar de startplekken. Ben je terug bij de toren, dan kun je tijdens een barbecue en de nodige (sport)drankjes nagenieten van de mooie tocht.

Deelnemen aan het evenement kost €20,-. Dit is inclusief vervoer, barbecue en wat drankjes. Om de deelnemers iets extra’s te bieden zijn Klinkhamer en zijn vrienden in gesprek met een aantal partners in de sport, zoals lokale fietsenwinkels, supermarkten en sportvoedingswinkels. “Hopelijk geven we met de goodwill van deze bedrijven het evenement die extra jus die we graag willen bieden.”

Klik hier om je in te schrijven voor het evenement

adv.