Tadadaaa! En de winkel van het jaar van de Wemenstraat is… De Dondersteen

Door Majorie Nijbroek 12 januari 2018

Het is elk jaar toch best wel weer een spannend momentje tijdens de nieuwjaarsbijeenkomt van de ondernemers van de Wemenstraat. Welke zaak wordt uitgeroepen tot de leukste winkel van het jaar van de Wemenstraat? Die eer is dit keer weggelegd voor De Dondersteen. En dat had eigenaar Sebastiaan van der Pal niet aan zien komen. Maar dat maakt de verrassing natuurlijk des te leuker!

Sebastiaan mag zich een jaar lang eigenaar noemen van de leukste winkel van de Wemenstraat. We vragen Corinne Oostrum – bestuurslid van de ondernemersvereniging en eigenaresse van Flavor – waarom de keus is gevallen op De Dondersteen. Dat was niet heel lastig, zegt Corinne met een lach.

Onderscheiden

Bij de ondernemersvereniging zijn vrijwel alle ondernemers uit de Wemenstraat plus een aantal uit de Wetstraat aangesloten. De verkiezing is bedoeld om een ondernemer in het zonnetje te zetten die zich heeft onderscheiden. En zich onderscheiden, dat doet Sebastiaan met zijn spellenspeciaalzaak zeker. “Hij is heel onderscheidend met zijn winkel. En Sebastiaan is kritisch en gaat heel erg zijn eigen gang. Dat vinden we heel positief. Hij doet zijn eigen ding en draagt dat ook uit. En hij is heel erg van het nieuwe winkelen, in social media is Sebastiaan heel sterk”, vertelt Corinne.

‘Sebastiaan is heel onderscheidend’

Hulp van klanten

Ze heeft een typerend voorbeeld. Afgelopen zomer is zijn winkel na die heftige regenval onder water gestroomd. Maar voor Sebastiaan geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Integendeel. Hij heeft er een positieve draai aan gegeven. Want wat heeft Sebastiaan gedaan? Hij heeft zijn klanten gevraagd om te komen helpen bij het weghalen van het water. En of er hulp van klanten is  gekomen? Nou en of! “Een voorbeeld van hoe Sebastiaan van een tegenslag iets positiefs maakt”, roemt Corinne hem.

Surprise!

Vorig jaar won Corinne zelf de titel met haar winkel Flavor. Dit keer konden de ondernemers bij Stravinsky Sebastiaan feliciteren en waren de bloemen en de eer voor deze gedreven ondernemer. “Hij had het niet aan zien komen, maar was heel blij”, lacht Corinne.

Betrokken ondernemers

Corinne vertelt ons ook dat de ondernemersvereniging erg actief  is en de ondernemers erg betrokken. En dat is natuurlijk hartstikke positief! De opkomst bij bijeenkomsten is altijd goed en,  belangrijker, iedereen wil een steentje bijdragen als er iets moet gebeuren. “Wij als bestuur kunnen altijd een beroep doen  op de ondernemers.  Heel belangrijk, want met elkaar moeten we ervoor zorgen  dat de straat leuk blijft,  nóg leuker wordt en er zo veel mogelijk reuring komt.”

De Dondersteen Spellenspeciaalzaak speciaalzaken

nu gesloten10:00 - 21:00

Wemenstraat 18, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken