Stuur jij Arie Ribbens ook een kaartje?

Door Miranda Nijland 16 december 2017

Het fenomeen Kerstmiddag vieren in de Hengelose kroegen begon natuurlijk met een optreden van Arie Ribbens bij Café De Appel.  Maar nu in de Hengelose kroegen over een kleine week het feest weer los barst, ligt Arie in een ziekenhuis in Malaga.

Kerstmiddag kreeg in Hengelo een andere dimensie dankzij Arie, die in de Appel zijn nieuwe carnavalsplaat presenteerde. Sinds die tijd is De Appel op Kerstmiddag stampvol en is de Kerstmiddag-traditie overgewaaid naar ander Hengelose horecagelegenheden. Enkele ondernemers uit de Drienerstraat vernamen dat Arie Ribbens (80) momenteel erg ziek is en in een ziekenhuis in Malaga ligt. Hij wacht op remigratie naar Nederland met een arts en verpleegkundige en wordt dan overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Niet vergeten

Ondernemer Irvin Banard pakte het idee op om Arie een hart onder de riem te steken door hem vanuit Hengelo een kaartje te sturen en zo te laten zien dat we hem nog niet vergeten zijn. Zij hebben dit initiatief inmiddels voorgelegd aan zijn vrouw Cea en zij vindt het een leuk idee. Doe jij ook mee?

Gezondheidsproblemen

Arie kampt al langer met gezondheidsproblemen. In 2009 had hij longkanker, vorig jaar werd de ziekte opnieuw vastgesteld. Begin december werd de tumor deels verwijderd. Een paar maanden daarvoor, in oktober, onderging Arie een dotter- en stentbehandeling. In februari van dit jaar kwam Arie in het ziekenhuis nadat hij een maag-darmbacterie had opgelopen, uitgedroogd raakte en een longontsteking kreeg.

Je kunt je kaartje sturen naar Arie Ribbens, Noordzeestraat 13, 8383 VJ in Emmeloord.

Meer over

Nieuws