Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dodelijk ongeluk, indrukwekkende stille tocht en meer weekendnieuws

Door Majorie Nijbroek 13 januari 2020

We hebben ook deze maandagochtend de belangrijkste gebeurtenissen van het voorbije weekend weer voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Stille tocht

Zondagavond is in Hengelo een stille tocht gehouden voor Chantal de Vries. Ze werd in de nacht van 24 op 25 december met messteken om het leven gebracht. Nabestaanden hadden het initiatief genomen voor deze tocht vanuit het Prins Bernhardplantsoen naar de Hampshire, de plek waar Chantal werd neergestoken.

stille tocht

Indrukwekkende stille tocht voor vermoorde Chantal

Honderden mensen hebben vanavond meegelopen in de stille tocht voor Chantal de Vries. De Almelose we...

De politie is nog steeds op zoek naar meer informatie:

  • wie is in de Kerstnacht tussen 00.30 uur en 01.30 uur bij bar De Nul aan de Beekstraat geweest?
  • wie is de man die door de verdachte is gegroet kort na de moord
  • waar zijn de trui van de verdachte en het moordwapen gebleven?

Als je informatie hebt, kun je bellen met 0800-6070 (gratis) of stuur Politie Hengelo-Ov een privébericht.

Dodelijk ongeluk

Op de A1 bij Hengelo is zondagochtend bij een ongeluk een 21-jarige man uit Almelo om het leven gekomen. De politie kreeg rond 6.45 uur melding van een eenzijdig ongeval. De bestuurder van de auto, met daarin nog 4 inzittenden, verloor de macht over het stuur. De auto raakte de rechterberm, schoot terug de weg op, raakte de middengeleider en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. Op dat moment waren de vijf voor zover bekend nog ongedeerd. Enkele inzittenden hebben geprobeerd om de auto van de weg af te duwen. Toen ze hiermee bezig waren, werd de auto in de flank geraakt door een achterop komende auto. De 21-jarige Almeloër kwam hierbij om het leven, de overige inzittenden – 17, 18 en 19 jaar oud en eveneens afkomstig uit Almelo – raakten gewond en werden door ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de achteropkomende auto, een 60-jarige vrouw uit Hengelo, moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld worden.

Open huis

Open dag was een groot succes!! FrankWes.nl fotografie maakte prachtige beelden! Hier alvast een filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=21uhhCi_iag

Posted by De Nije Stichting on Saturday, 11 January 2020

 

Op 1 januari is boerderij ’t Laerhuys op Gezondheidspark Hengelo eigendom geworden van de stichting Vrienden van de Nije Hoeve. De Nije Stichting wil er een warm thuis van maken voor mensen met kanker en hun naasten. Zaterdag kon je tijdens een open dag de boerderij bekijken, zien hoe het nu is en hoe het gaat worden. Veel geïnteresseerden (ook buurtbewoners) hebben rondgekeken, net als een familie wiens grootouders vroeger in de boerderij hebben gewoond. Er waren cliënten van de Nije Stichting, er heeft zich een aannemer gemeld die wel wat wil betekenen voor de Nije Stichting en er heeft zich een nieuwe vrijwilliger aangemeld. De verloting – om geld in het laatje te brengen voor de inrichting – liep gesmeerd. Debby Nijenhuis en haar team kijken voldaan terug op een geslaagde open dag.

Volle bak in singlecafé

Posted by DatingOost on Saturday, 11 January 2020

 

Zaterdagavond was er een singlecafé voor 40-plussers bij Café de Cactus. En nee, niet het daten staat voorop bij deze avonden. Waar het wél om draait: om ontmoeten, andere mensen leren kennen, te dansen en te borrelen met andere singles. En dan is er natuurlijk altijd een kans dat je een klik hebt met een andere vrijgezel. Het werd een reuze gezellige avond in een uitverkocht Café de Cactus. Volle bak dus!

Woolderesloop

Met ruim 900 lopers aan de start zijn wij dik tevreden. Hopelijk jullie ook? Wij bedankt alle lopers voor hun deelname….

Posted by Wooldereslopen on Sunday, 12 January 2020

 

Zondag was de eerste van in totaal vier Wooldereslopen. Er stonden heel wat sportievelingen aan de start; meer dan 900. Devi Wolthuizen won de 15 kilometer. De tijd mag er zijn: Devi had er nét geen 52 minuten voor nodig. Via deze link kom je op de site met alle uitslagen. Zondag 2 februari is de tweede Woolderesloop.

Maansverduistering

Nogal wat mensen hebben vrijdagavond omhoog gekeken naar de gedeeltelijke maansverduistering; een zogeheten maansverduistering in de bijschaduw.  De maan trekt dan langs de rand van de schaduw van de aarde en krijgt daardoor iets minder licht dan anders. Dit astronomische schouwspel begon iets na zessen, het hoogtepunt kon je zien om iets na achten en rond 22.15 uur was het gebeurd. De maan stond donkergrijs aan de hemel en dat zie je fantastisch terug op deze foto die @edwin_whitewolf – en meer Hengeloërs deden dat – posten op Instagram.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.