Schaddenspoor heropent en jij kunt er straks spoorfietsen

Door Miranda Nijland 17 april 2019

Heb jij wel eens in Hengelo over het spoor gefietst? Echt een keer doen, want het is een superleuke ervaring. Komende donderdag 18 april heropent het Schaddenspoor en jij kunt er spoorfietsen. 

Wie de spoorlijn heropent? Niemand minder dan P. Eringa, president-directeur bij ProRail. Hij onthult donderdag ook een informatiepaneel waarmee je alles te weten komt over de geschiedenis van de spoorlijn. De opening is ook de start van het spoorfietsseizoen.

Eerst reizigers, later goederen

Precies 135 jaar geleden werd Twente door deze spoorlijn verbonden met het Ruhrgebied.  Eerst werden er ook reizigers vervoerd, later alleen goederen. Dankzij de nieuwe recreatieve functie blijft de spoorlijn een levende herinnering aan die geschiedenis.

Foto: Tjeerd Derkink

Meerijden op een pomplorrie

Er zijn tijdens het evenement allerlei gratis activiteiten en stands met informatie voor groot en klein, zoals meerijden op een echte pomplorrie. Veel mensen denken bij het begrip spoorfiets aan deze pomplorrie. Met dit spoorwagentje werd in vroeger tijden het spoor geïnspecteerd en gereedschap mee vervoerd. Ook kun je een werkend schaalmodel van een stoomlocomotief bekijken en je kunt kennismaken met een echte bijenschans.

Meer weten over het spoorfietsen? Klik dan hier

Zie jij jezelf al spoorfietsen boven het Twentekanaal?

Weet je nog niet wat je van het weekend kan doen? Denk dan eens aan spoorfietsen. Zo rij je ruim ach...

Leuk volgens Marie-Louise: ‘Spoorfietsen, wat een gezellig familie-uitje is dat’

Wie kan je nou beter vertellen waar je moet zijn, dan Hengeloërs zelf? Precies. In de rubriek ‘De fa...

adv.