Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie baalt van illegale bokswedstrijd in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 13 augustus 2020
Politie Hengelo heeft woensdag een georganiseerde bokswedstrijd gestopt. Jongeren waren bij het skatepark aan het boksen. ‘We hebben nog altijd te maken met de COVID-19 maatregelen en dit kan echt niet!’, waarschuwt de politie.

De politie kreeg woensdag meerdere meldingen. Er zou gevochten worden aan het Industrieplein. Agenten gingen kijken en zagen inderdaad jongeren die aan het vechten waren, met flink wat toekijkende mensen. Het bleek een georganiseerde bokswedstrijd te zijn.

Niet tolereren

Het organiseren van dit soort vechtafspraken tolereert de politie niet. ‘Het vechten op straat, het verstoren van de openbare orde (denk aan geluidsoverlast) en iemand letsel toebrengen. Deze feiten zijn allemaal stuk voor stuk strafbaar’, waarschuwt de politie op Facebook. De jeugd deelde bovendien gebitsbeschermers, zonder deze schoon te maken.

Mobieltjes meegenomen

Agenten hebben gesproken met jongeren die bij de bokswedstrijd waren en hebben meerdere mobieltjes in beslag genomen.  Die worden gebruikt voor verder onderzoek, ‘en om in contact te komen met andere aanwezigen’.

Nieuwe gevechten kunnen er zo maar toe leiden dat ‘jij ervoor zorgt dat het skatepark weer gesloten wordt’, lezen we. De politie gaat de komende tijd handhaven. Wordt je betrapt? Dan krijg je een bekeuring of kun je worden aangehouden. ‘Want boksen doe je in de ring en niet op straat.’

Heb je meer informatie over de bokswedstrijd? De politie roept op om de Digitale Wijkagent te appen op 06-18623671, een privé bericht sturen of bellen met 0900-8844.

Lees ook:

kroeg Hengelo

Voor 04.00 uur binnen, anders kom je in Hengelo de kroeg niet meer in

Ben jij zo'n kroegtijger die om 05.30 uur nog rustig een café in Hengelo binnenstapt? Dikke pech, da...

Veel meer meldingen van overlast in eerste helft van 2020: zo zit het in Hengelo

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden ‘braaf’ in Tuinesië en Balconia. Veel mensen leren hun buren...

Meer over

Nieuws

adv.