Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Overval op cafetaria, waarschuwingsschoten, de bok is los en meer weekendnieuws

Door Miranda Nijland 21 oktober 2019

Een overval op een cafetaria, waarschuwingsschoten van de politie, vernielingen en een historische overwinning in de Conrad Twente Rally. Je leest er meer over in dit weekendoverzicht:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Overval op cafetaria

tankstations
foto: ANP

Cafetaria De Tambour aan de Schumannstraat is zondagavond overvallen. De man is er na zijn poging tot een overval vandoor gegaan. Er is niks buitgemaakt. De dader is vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar, 1.65 meter en heeft een slank postuur. Hij droeg een zwarte jas. Getuigen worden verzocht te bellen.

Vier personen aangehouden

misdaadmeter
foto: ANP

Mensen die het hoorden hadden het gevoel dat ze in een film terecht waren gekomen. De politie heeft afgelopen weekend twee waarschuwingsschoten gelost aan de Celebesstraat in Hengelo. Vier personen werden aangehouden door middel van een ‘uitpraatprocedure’. Waarom de vier personen zijn aangehouden is nog onbekend.

De bok is los

Foto: Facebook Blue Sheep Brewery

Was jij zondag ook in de stad te vinden? Het was lekker druk bij de bokbierdag bij bier- en eetcafé ’t Pleintje. Handig: er was een extra groot terras neergezet. Met onder meer 16 bokbieren van de tap een live DJ en andere evenementen. Ook Blue Sheep Brewery van de zwagers Brian en Roy was met een stand aanwezig, zij stonden bij De Blauwe Engel op het terras.

Van de keuken naar de schuur: Brian en Roy brouwen hun eigen bier

Op de plek waar ze vroeger hun eerste biertje dronken, het terrein van de voormalige dancing Groothu...

Vernielingen

De politie heeft afgelopen weekend 6 aangiftes van vernielingen van geparkeerde auto’s en straatmeubilair aan de Amstelstraat, Zaanstraat, Rijnstraat en Breemarsweg binnengekregen. De vernielingen zouden zijn gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag 20 oktober tussen 4.10 en 5.05 uur. Zijn jouw eigendommen ook vernield in deze nacht? Doe dan aangifte. Vermoedelijk zijn de vernielingen aangericht door jongens die zaterdagavond een tentfeest hebben bezocht aan de Genselerweg in Ambt Delden. Getuigen worden verzocht zich te melden via telefoon: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Brandweer bij Oyfo

Foto: Facebook Oyfo

Burgemeester Sander Schelberg heeft zondagmiddag samen met brandweercommandant Stephan Wevers en Oyfo directeur Lous Kerkhof de brandpreventieweek geopend. Leuke tip voor deze week: in het Oyfo techniekmuseum is een prachtige en leerzame speurtocht over brandpreventie voor de kids uitgezet. Hier kun je nog deze hele vakantieweek aan deelnemen!

Melissa en Marlon boeken overwinning

Foto: Facebook Melissa Debackere

Heb je de auto’s horen racen afgelopen weekend? De Conrad Twente Rally werd verreden en dit keer werd geschiedenis geschreven. Melissa Debackere en Marlon Krieger wonnen zaterdagavond als eerste damesteam een manche van het Nederlands rallykampioenschap.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.