Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Overval op bioscoop, voorleeskampioenen en meer weekendnieuws

Door Majorie Nijbroek 17 februari 2020

Het weekend zit er weer op. Maar op deze maandagochtend in de voorjaarsvakantie kijken we nog wel even terug op wat er zoal gebeurde. Zo is vrijdagnacht geprobeerd om de bioscoop te overvallen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Overval op bioscoop, man opgepakt

bioscoop hengelo
foto: Movie Unlimited Bioscoop Hengelo

Vrijdag rond middernacht heeft een man geprobeerd om de bioscoop aan de Beekstraat te overvallen. Hij heeft een medewerker dreigend gesommeerd de lade van een kassa te openen. Deze was echter al leeg, waarna de man zonder buit het pand weer uit liep. Dankzij een goed signalement kon de politie even later in het centrum al een 24-jarige man oppakken. Wel zoekt de politie meer informatie over de overval. ‘Om een beter beeld te krijgen van wat er zich heeft afgespeeld.’

Harde woei; dakleer laat los

molotovcocktails
foto: ANP

Het waaide zondag flink, maar gelukkig zorgde storm Dennis niet voor heel veel overlast.  Wel liet aan de Waarbekenweg een groot stuk dakleer los. De brandweer werd erbij geroepen en heeft met een hoogwerker het dakleer weggehaald.

Inge en Tessa gaan door

Inge Ormel van basisschool ‘t Schöppert en Tessa Boswerger van basisschool KBHZ locatie Don Bosco zijn vrijdag in de prijzen gevallen bij de Hengelose voorleeswedstrijd in de bibliotheek. Ze zijn door de vakjury uitgeroepen tot de beste Hengelose voorlezers. Inge en Tessa mogen Hengelo nu vertegenwoordigen tijdens de regionale finale. Die is op 7 maart in Losser. Misschien wordt Tessa of Inge wel de Nationale Voorleeskampioen 2019-2020!

Kindercarnaval

kindercarnaval

Komend weekend barst carnaval echt los. Vrijdagavond kun je de verlichte optocht zien in Hengelo en zaterdagmiddag is de grote gezinsoptocht. De jeugd heeft zondag al een voorschot genomen en flink feest gevierd tijdens het kindercarnaval van de Weidemennekes en de Windbuuln bij Van der Valk Hotel Hengelo. De jongens en meisjes konden van alles doen; van grabbelen en knutselen tot spelletjes doen, lekker hossen en verkleed op de foto in de fotohoek.

Doorrijder gezocht

politie
foto: ANP

Vanochtend vroeg, rond 7.15 uur, was er een aanrijding tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 39-jarige man, fietste op de Breemarsweg en wilde de Wethouder Kampstraat in. Hier werd hij van de fiets gereden, hij hield er een lichte hersenschudding aan over. De automobilist is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. Heb je iets gezien? Bel met 0900-8844 of stuur een privébericht via social media.

IJsje? Lekker!

Genieten, puur genieten…We zijn op Veldwijk Noord

Posted by Frankys-Food on Saturday, 15 February 2020

 

Het is pas februari en het duurt nog even voor het ijsseizoen weer begint. Maar met deze temperaturen gaat een ijsje er ook prima in. Frank Boereboom had zijn rijdende ijswagen voor de dag gehaald en trok er zaterdag mee door Veldwijk Een Berflo Es voor de eerste rit van 2020. ‘Om te testen of alles werkt.’ En dat deed het. Zijn wagen deed het en de ijsjes smaakten prima!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.