Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Overleden persoon aangetroffen, Sinterklaas Drive Thru en meer weekendnieuws

Door Majorie Nijbroek 30 november 2020

Maandagmorgen! Tijd om het nieuws uit het weekend in Hengelo door te nemen. Dit heb je wellicht gemist afgelopen dagen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Overleden persoon aangetroffen in woning

In een woning aan de Arhusstraat  is zaterdagavond een overleden persoon aangetroffen. De politie was met meerdere wagens aanwezig om onderzoek te doen naar de oorzaak van het overlijden. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat er geen sprake is van een misdrijf.

Sinterklaas Drive Thru

Oh, kom er eens kijken… Dit weekend kon je bij de Twentse Bierbrouwerij Sinterklaas en enkele van zijn pieten begroeten tijdens de Sinterklaas Drive Thru. Voor kinderen een mooie kans om de sint te begroeten. Tegelijk kon je wat lekkers bestellen. Dat betekende dubbel feest: thuis genieten van een lekkere maaltijd én blije kinderen op de bank.

Wagenaar Kerstkroam

Bij Wagenaar Mode aan de Brinkstraat zie je sinds dit weekend een kraam voor de winkel staan. Je koopt hier leuke hebbedingen en cadeau-artikelen voor de decembermaand. De Wagenaar Kerstkroam blijft een maandlang staan.

Verzoeknummers op het carillon

Stadsbeiaardier Roel Smit speelde zaterdagmiddag twee uur lang op het carillon in de stadhuistoren. Hij speelde dit keer niet zijn eigen repertoire, maar nummers die door Hengeloërs zijn aangevraagd. Zo kon je onder meer Sammy van Ramses Shaffy, This is what it feels like van Armin van Buuren en The Show must go on van Queen horen. Op 12 december speelt de stadsbeiaardier nogmaals een verzoekprogramma.

vacatures Hengelo

Welk liedje wil je horen in de stad? De stadsbeiaardier speelt verzoeknummers

Roel Smit is de stadsbeiaardier van Hengelo. En hij komt nu met een superleuk initiatief. Je kunt ee...

Opruimcoach Chloé op tv

Zondagochtend was de Hengelose Chloé van Driel op tv. De opruimcoach vertelde in het RTL4- programma Wooninspiraties over haar bijzondere vak. Terugkijken? Hier vind je de link. We schreven er onlangs al dit artikel over:

opruimcoach Chloé

Opruimcoach Chloé vertelt op tv over haar bijzondere vak

We kunnen binnenkort weer een plaatsgenoot spotten op tv. De Hengelose Chloé van Driel vertelt in he...

Bewoners protesteren

foto: TC Tubantia

Bewoners van de Steenmeijerstraat hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen de komst van 25 cliënten van het RIBW (Regionale Instelling voor Beschermd Wonen), meldt Tubantia. Het RIBW wil in het pand waar nu fysiotherapie Wooldersteen zit 25 woonunits voor psychisch kwetsbare mensen vestigen. De bewoners zijn niet tegen de opvang, maar vinden 25 cliënten teveel. Ook hekelen ze het gebrek aan communicatie door het RIBW.

Advent is begonnen

Zondag was de eerste van vier adventszondagen. Burgemeester Sander Schelberg heeft op Instagram stilgestaan bij het begin van de adventstijd. ‘De tied van ‘t bloazen kump weer an. Veur alleman dee ‘t wil en kan.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sander Schelberg (@sanderschelberg)

En bij het Lonnekermeer werd geblazen:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.