Outfit Jerom ‘niet carnavalesk genoeg’ voor carnavalsfeest bij Vios

Door Miranda Nijland 12 februari 2018

Hij wist niet wat hij hoorde. De 14-jarige Jerom uit Hengelo ging gisteren samen met een stel vriendinnen naar het Noorker Carnaval bij Vios. De entree werd hem echter geweigerd vanwege zijn outfit. “Ga maar naar Zeeman wat kopen”, zeiden ze. “Dit is niet carnvalesk genoeg.” Zijn vriendinnen mochten wel naar binnen.

Voor Vios en de Noorkermennekes was zijn outfit misschien te weinig carnaval, Jerom heeft zijn outfit wel helemaal zelf gemaakt. Hij bestelde het T-shirt een paar weken geleden bij Cool Cat en bespoot het zelf met verf.

“Ik had al wel een paar keer gehoord dat je een goede carnavalsoutfit nodig had voor die middag”, vertelt Jerom. “Toen we bij de deur stonden vroegen ze of ik mijn jas open wilde doen, ik dacht hoezo? Toen zeiden ze dit is toch geen carnavalsoutfit. Later heb ik het nog voor de tweede keer geprobeerd en had ik mijn bandjes afgedaan. Daarna adviseerden ze me om naar de Zeeman te gaan.” Jerom ging vervolgens naar huis en daar viel bij zijn familie ook de mond open.

Foto: Agnes Booijink

Volgens Vios ‘een vergissing’

Wij belden natuurlijk even met Vios. Zij zeggen ons dat het in dit geval om een vergissing gaat. “De carnavalsvereniging (in dit geval de Noorkermennekes) controleerden de bezoekers op carnavaleske kleding. Zij kijken naar het complete plaatje. Ze willen bijvoorbeeld niet dat de helft niet verkleed is. Maar in het geval van Jerom moet het om een vergissing gaan”, reageert een medewerker van Vios. “Er is geen goede inschatting gemaakt.”

Gratis entree

Maar gelukkig hebben we goed nieuws. Wij hebben met Vios geregeld dat als Jerom de volgende keer Vios bezoekt, hij geen entree hoeft te betalen en gratis 2 munten krijgt. “Hij mag ons een mailtje sturen en dan gaan we dat regelen”, zegt de medewerker. Jerom is nog niet gelijk blij met zijn cadeau. Hij is er voorlopig even klaar mee.

adv.