Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat krijgen we nou: ufo-meldingen in Hengelo?!

Door Majorie Nijbroek 1 december 2019

Een rood licht met een blauw bolletje ernaast, een voorbijvliegende vuurbal, zeven lichten vliegen in formatie en rond, wit licht bewoog supersnel horizontaal: we noemen even wat voorbeelden van ufo-meldingen die het afgelopen jaar binnenkwamen op de website van UFO Meldpunt Nederland. In Hengelo zijn er de afgelopen jaren ook onbekende vliegende objecten gespot. De laatste op 13 september.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Lichtgevende bol

‘Ik zag een lichtgevende bol op ongeveer 2 kilometer hoog. Stond een tijd stil, maar begon opeens naar links te bewegen. Stond toen nog een tijdje stil, de lichten gingen uit en toen weer aan en opeens schoot die met hoge snelheid in een rechte lijn vooruit’, lezen we.

Driehoekig object

De voorlaatste melding is gedaan op 25 juli van dit jaar. Ufo-spotter Linda zat toen aan de hemel een ‘driehoekig object dat zich in constante snelheid geruisloos verplaatste. Het zag er grijs uit, door de aarde verlicht met drie hele kleine lichtpuntjes op de hoeken’.

Balkvormige UFO

Op 7 juni 2019 zag Deman een ‘zwart balkvormige UFO’. Hij vloog best snel. “Leek op een drone, maar ik weet zeker dat het geen drone was. De UFO maakte geen geluid en vloog best wel hoog. Uiteindelijk ging de UFO de wolken in en toen zag ik het niet meer.”  De UFO was best wel groot, schrijft hij, en vloog in verticale positie.

Rechte lijn met lichtjes

Op 25 mei om 00.50 uur zag Burak een formatie van 15 lichten en dat een minuut lang. ‘Heel verbazingwekkend’, meldt hij.

Glimmend object

Ook Martijn heeft een melding gedaan, in februari 2019. Hij zag een glimmend object in de lucht. “Ik kon niet opmaken welke vorm.” Het verdween even later in de streep van dikke condens achter een vliegtuig.

Fel wit licht

Op 17 november 2018 keek Engelien uit het raam. Ze keek naar de maan keek en op dat moment zag ze links van de maan  plotseling een fel wit licht ontstaan uit het niets en verdween het net zo snel weer in het niets, althans, dat is waar het op leek. Het was zeker geen vallende ster: “Het bewoog van rechts naar links in een vaste baan. Wat ik zag kan ook vergeleken worden met hoe vliegende objecten, die kunnen tijdreizen, worden verbeeld in films en series.”

Felle lichtbol

En opvallend: diezelfde 17 november is er nóg een melding gedaan vanuit Hengelo, alleen een stuk vroeger op de avond. Eric zag een felle lichtbol, 45 seconden lang. “De felheid was net zo als die van de zon. Het licht werd daarna minder fel en het was 100 procent zeker geen vliegtuig, schrijft hij. “Alle sterren en de maan leken hierbij zwakke ledlampjes.”

Vreemde lichten, verschijnselen en voorwerpen in de lucht

Op de website kan iedereen een melding doen van vreemde lichten, verschijnselen of voorwerpen in de lucht. Sommigen zijn met foto of filmpje en andere hebben alleen een uitleg. De redactie en bezoekers gaan zich vervolgens buigen over de melding.

‘Door mogelijkheden te elimineren hopen we een klein percentage meldingen over te houden dat daadwerkelijk onverklaarbaar blijkt en ons leven een beetje spannender maakt’, staat te lezen op de website.

Ufo! O nee, een lampion

Sommige meldingen zijn geïdentificeerd. Vliegtuig, een planeet, Thaise lampion; het kunnen allemaal verklaringen zijn. En die meldingen uit Hengelo? Die zijn jammer genoeg nog ongeïdentificeerd.

via GIPHY

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.