Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Straatlantaarns en Hengeloërtjes geven licht in regenboogkleuren

Door Majorie Nijbroek 7 oktober 2019

De straatverlichting verspreidt normaal gesproken wit licht. Maar de komende dagen is dat niet zo in de Pastoriestraat en de Enschedesestraat. De hele week zie je regenboogkleuren uit de straatlantaarns komen! Ook de verlichting in de Hengeloërtjes wordt aangepast.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijdag is de landelijke Coming Out Dag. De dag is bedoeld om de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen (LHBTI) te bevorderen. De regenboogvlag staat hier symbool voor en die vlag zie je later deze week op heel veel plaatsen wapperen.

Hengeloërtjes

Hengelo maakt er een Coming Out Week van met verschillende activiteiten. De themaweek, van 7 tot en met 13 oktober, is ook de reden dat de straatlantaarns in de Pastoriestraat, de Enschedesestraat en ook op de markt deze week de regenboogkleuren verspreiden. Ook de Hengeloërtjes – de mini-stadhuistorentjes die je op verschillende plekken in de binnenstad ziet – geven deze week geen wit licht, maar regenboogkleuren.

Wat er verder in de Coming Out Week op stapel staat? We lichten een aantal activiteiten uit.

LED-scherm

Vanaf 7 oktober toont het LED-scherm aan de voorkant van Metropool een foto van de regenboogbank als aankondiging van de Hengelose Coming Out Week.

regenboogbank

Ga rustig even zitten… op de regenboogbank

Helaas was er geen regenboog in de lucht te zien, maar ook die foto zal binnenkort vast en zeker wor...

Jongeren uit de kast

In HeArtGallery aan de Drienerstraat kun je van 7 tot en met 23 oktober een bijzondere expositie bekijken. Deze heet ‘Young & Gay’. Fotografe Marjolein Arnegarn vroeg jongeren tussen 14 en 18 jaar hoe het is om anno 2019 ‘uit de kast te komen’ en legde hun verhalen en portretten vast op foto en video. Ook heeft ze een boek gemaakt van de foto’s en verhalen. Je kunt het boek inzien en er liggen exemplaren die je kunt kopen. De expositie is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Lezing transgendervrouw

Angela van Bebber is een transgendervrouw. Ze heeft het boek ‘Eindelijk, ik lééf!’ geschreven. Woensdag 9 oktober (19.30 tot 21.30 uur) vertelt ze haar levensverhaal in Bibliotheek Hengelo. Na de lezing gaat ze in gesprek met een ouder van een transgenderkind. De toegang is gratis.

Bibliotheek Hengelo richt deze week ook een LHBT-literatuurtafel in voor volwassenen én jeugd/jongeren.

De vlag in top

Natuurlijk hijst de gemeente vrijdag 11 oktober op Coming Out Dag de regenboogvlag. En de gemeente is niet de enige partij die dat doet. Tien Hengelose horecagelegenheden in het centrum hangen de regenboogvlag uit. Dat zijn De Peppel, Café Road House, Good Fellows, ’t Cafeetje, De Blauwe Engel, De Twee Wezen, ’t Pleintje, Markanti, Het Uurwerk, Oald Hengelo en Stravinsky. Ook bij tientallen instellingen, scholen en enkele sportverenigingen gaat de regenboogvlag in top.

Regenboogcafé

Woensdag 16 oktober is er een Regenboogcafé in de kantine van het ROC van Twente. Deze is specifiek bedoeld voor scholieren van het ROC en het voortgezet onderwijs in Twente en bedoeld als gezellige ontmoeting voor jongeren (LHBTI en hetero). Aanvang 19.30 uur.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.