Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wijnen, wijnen! De wijnsnelteststraat in Hengelo geeft je een wijnadvies

Door Majorie Nijbroek 21 oktober 2020

Een berichtje in de categorie ludiek nieuws met een knipoog. Hengelo krijgt een wijnsnelteststraat. Tijdens de lockdown kun je hier op vrijdag en zaterdag terecht voor wijn en een persoonlijk wijnadvies. En het leuke is: je steunt er ook nog eens de lokale horeca mee.

Wijnen, wijnen, wijnen! De Meilandjes zijn er bekend om geworden. Drink jij ook graag een rood of wit wijntje en vind je het wel fijn om advies te krijgen?

Tijdens de lockdown van de horeca kun je als particuliere wijnliefhebber op vrijdag en zaterdag door de wijnsnelteststraat. Het is een initiatief van Bergovino, onderdeel van horecadrankengroothandel Berghorst Hengelo. Je moet het zien als een ludieke actie met een knipoog naar de coronateststraten.

Zo gaat dat

De wijnteststraat is een drive thru langs het magazijn. Je blijft in de auto zitten terwijl je een ‘sneltest’ aflegt. Hoe dat gaat? Terwijl je in de auto zit, beantwoord je een aantal triagevragen en één van de twee vinologen van het bedrijf geeft je snel een persoonlijk wijnadvies.

Aan het eind van de teststraat wordt de wijn netjes in je kofferbak gezet. Betalen gebeurt contactloos. Om de lokale horeca te steunen kun je voor het wijnadvies een vrijwillige bijdrage geven.

Tijden

De wijnteststraat is op vrijdag van 15.00 tot 18.00 en op zaterdag van 14.00 tot 17.00 geopend. Locatie is de Wegtersweg 9, de ingang is tegenover het Milieupark.

Lees ook:

ZGT Hengelo

Opnamestop voorbij: ZGT hervat zorg aan niet-coronapatiënten

Donderdag schreven we op indebuurt dat ZGT tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten opneemt. De opn...

Deze Hengelose horecazaken gaan (weer) over op bezorg- en afhaalservice

We gaan naar een gedeeltelijke lockdown. De eet- en drinkgelegenheden moeten daarom weer een aantal ...

Deze Hengelose zaken zijn genomineerd voor de Horecaprijzen

Het zijn moeilijke tijden voor de horeca. Je zou misschien denken dat de verkiezing van de Nederland...

Meer over

Opmerkelijk

adv.