Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze kruispunten in Hengelo gebeuren de meeste ongelukken

Door Majorie Nijbroek 14 november 2019

Op sommige locaties in Hengelo kun je maar beter goed oppassen. RTL Nieuws heeft de locaties in beeld gebracht waar in ons land de meeste ongelukken gebeuren. Ook Hengelo wordt genoemd in de lijst. Dit zijn de black spots in onze stad.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

RTL Nieuws heeft alle plekken in kaart gebracht waar de politie en Rijkswaterstaat minimaal tien ongelukken registreerden in de afgelopen drie jaar. Ook plekken waar minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek als gevolg zijn geweest, worden meegeteld.

Als je kijkt naar het aantal ongelukken in Hengelo: er zijn er in 3 jaar tijd – van 2016 t/m 2018 – 1.487 ongelukken geteld. Bij elf ongevallen viel een verkeersdode te betreuren, 162 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis.

Oldenzaalsestraat/Deurningerstraat

foto: Google Streetview

De grootste black spot in onze stad? Dat is de Oldenzaalsestraat en het vaakst gebeurde er een ongeluk op de kruising met de Deurningerstraat. Dat is daarmee het gevaarlijkste kruispunt van Hengelo. Er gebeurden acht ongelukken in drie jaar, waarbij 2 gewonden vielen.

Amerikalaan/Rondweg

foto: Google Streetview

Ook een gevaarlijke verkeerslocatie in Hengelo is het kruispunt Amerikalaan / Rondweg met zes ongelukken. Dat is de afslag naar Plein Westermaat.

Laan van Driene/Enschedesestraat

foto: Google Streetview

Op deze kruising zijn 5 ongelukken gebeurd. Gelukkig was in de meeste gevallen sprake van materiële schade. Er raakte één persoon gewond.

Deurningerstraat/Castorweg

foto: Google Streetview

Wat volgens de analyse ook een gevaarlijke plek is, is de kruising Deurningerstraat/Castorweg. Daar zijn 5 ongelukken gebeurd, met één gewonde.

Twekkelerweg/Breemarsweg

foto: Google Streetview

Ook deze kruising staat in de top 5 van gevaarlijke kruisingen in Hengelo. Ook hier zijn vijf ongelukken – met één gewonde – geteld in de laatste drie jaar.

Bij jou in de buurt?

Benieuwd of de verkeerssituatie bij jou om de hoek er tussen staat? Hier lees je meer over de cijfers. Welk kruispunt in Hengelo vind jij gevaarlijk? Laat het ons weten en vertel er vooral ook even bij waarom je deze plek zo gevaarlijk vindt.

Lees ook:

verkeersboetes

De verkeersboetes gaan omhoog: dit ga je in 2020 betalen voor overtredingen

De hoogte van de verkeersboetes in 2020 is bekend. Het zal je niet verrassen dat de boetes volgend j...
appen op de fiets

Appen op de fiets? Zoveel fietsers hebben in Hengelo al een bon gekregen

Het zal je niet zijn ontgaan: sinds juli geldt er een 'appverbod' voor fietsers. Dat betekent dat je...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.