Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze datum opent IKEA weer de deuren

Door Miranda Nijland 26 april 2020

Misschien ben je nog wel bij de Ikea geweest om je spiksplinternieuwe Billy af te halen. Maar een rondje door de winkel zat er sinds 17 maart niet meer in, toen IKEA besloot de deuren voor het winkelend publiek te sluiten. Voor de interieurdesigners in de dop is er goed nieuws: de winkel gaat bijna weer open.

De dertien IKEA-winkels in Nederland zijn vanwege het coronavirus sinds 17 maart dicht. Online bestellen en afhalen kon nog wel. Daar komt binnenkort verandering in: op 28 april gaat de Zweedse gigant weer open in Nederland.

Maatregelen

Zoals overal gelden er speciale maatregelen bij IKEA. Zo mag er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in de winkel zijn en niet meer dan twee mensen samen. Bij de kassa’s en de klantenservice zijn plexiglas schermen geplaatst. De medewerkers letten erop dat anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Klanten wordt gevraagd ‘doelgericht’ naar de winkel te komen. Småland en de restaurants blijven dicht. De Zweedse keten benadrukt tegen RetailsNews dat de heropening onder voorbehoud is: “Wij blijven alert op de maatregelen en adviezen van het RIVM en de Nederlandse overheid.”

Eigen initiatief

IKEA sloot de winkels een maand geleden op eigen initiatief. “Omdat we op dat moment vonden dat dit de beste en meest verantwoorde keuze was om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten te waarborgen. We bedanken iedereen voor de betrokkenheid en begrip in deze uitzonderlijke situatie.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door IKEA Hengelo. Meer over IKEA Hengelo ontdekken?

IKEA Hengelo

woonwinkels

Gesloten10:00 - 20:00

Het Plein 100, Hengelo

Bekijk meer:woonwinkels

adv.