Onstuimig begin van de week met regen en windstoten; dit kun je in Hengelo verwachten

Door Majorie Nijbroek 12 augustus 2019

Nu schijnt het zonnetje nog, dus is jouw plan om straks eventjes op de fiets naar de supermarkt te gaan of een wandeling door het park te maken? Wees dan gewaarschuwd: het KNMI heeft voor vanmiddag in bijna heel Nederland code geel afgekondigd.

En code geel, dat betekent volgens het KNMI dat je ‘alert moet zijn’ en dat er ‘mogelijk kans op gevaarlijk weer’ is.

Er lijkt Nederland een onstuimige start van de week te wachten, waarschuwt het KNMI. Steeds meer wolken met neerslag drijven vanmiddag het land binnen. Uiteindelijk komt het met bakken uit de lucht vallen.  En het blijft het niet bij nattigheid. Lokaal is er ook kans op onweer of hagel. Daarbij kun je krachtige windstoten voelen, die kunnen oplopen tot wel 60 tot 70 kilometer per uur. Het blijft regenen tot diep in de nacht. Het KNMI verwacht dat het morgen ook nog regenachtig blijft. Pas later op de dag klaart het iets op.

In Hengelo lijkt het allemaal wel mee te vallen, volgens Weeronline. We kunnen wel wat regen verwachten, maar veel minder dan in andere delen van het land.

Nog veel meer regen

Kijken we nog even naar de voorspellingen voor Hengelo voor de rest van de week. Dat ziet er niet heel geweldig uit. Elke dag een grote kans op regen en het zonnetje gaan we ook niet veel zien.  Nou ja, we houden ons maar vast aan het gezegde dat niets zo veranderlijk is als het weer!

Hengelo Weer

Meer over

Nieuws Weer

adv.