Oh no! Speelgoedwinkel Intertoys is nu definitief failliet

Door Majorie Nijbroek 21 februari 2019

Eerder schreven we al dat speelgoedwinkel Intertoys in zwaar weer zit. De iconische keten vroeg namelijk uitstel van betaling aan. Nu komt daar nog een schepje bovenop: Intertoys is failliet verklaard. 

Ontslagen

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim drieduizend werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De Intertoys-winkels in Hengelo sluiten niet per direct. Dat is nog een kleine meevaller voor het personeel. Zolang de gele speelgoedwinkels open blijven, mogen alle medewerkers nog blijven werken.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart. Mocht dat op niets uitlopen dan sluiten de winkels, ook de vestigingen in Hengelo. Sommige Intertoys-winkels zul je daarna nog wel tegenkomen. Ongeveer honderd vestigingen zijn een franchise en in handen van zelfstandige ondernemers. Die winkels blijven wel open.

Waarom zijn ze failliet?

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren. We hopen dat we nog lang kunnen shoppen bij de Hengelose vestigingen aan de Enschedesestraat en op Plein Westermaat. Al kan het binnenkort zomaar afgelopen zijn.

Kadokaart

Heb je nog een Intertoys kadokaart in huis? Let dan even op: je kunt deze nog tot en met zondag 24 februari verzilveren!

adv.