Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: aantal besmettingen in Hengelo loopt op

Door Carin Van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 23 daarvan komen er uit Hengelo. Een toename, in de weken ervoor lag het aantal positieve testuitslagen tussen de 4 en 8.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Hengelo

Bij de corona-update van dinsdag 8 september meldde het RIVM in totaal 163 besmette Hengeloërs. Dat waren er acht meer dan een week eerder;op 1 september waren het er 155. Kijken we naar de nieuwste cijfers van het RIVM, dan zie we dat er afgelopen week 23 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld en dat er nu 186 geregistreerde besmettingen zijn in Hengelo. Maandag 14 september stond de teller nog op 181, dinsdag 15 september hebben vijf Hengeloërs positief getest.

Afgelopen week is één Hengeloër in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van het coronavirus.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Hengelo vanaf het begin (13 maart 2020) tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Hengelo zijn (geweest) vanaf het begin (13 maart 2020) tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hengeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Hengeloërs die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

Jan en Luma zaten tijdens winkelsluiting niet stil: ‘We zijn mondkapjes gaan maken en begonnen met een PostNL-punt’

In tijden van crisis ontstaan er toch creatieve ideeën. Zo ook bij Jan Eliya en zijn vrouw Luma van ...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer al langer verplicht, maar in Amsterdam en Rotterdam moet je ...
plastic handschoenen

Mag dat: je plastic handschoenen en mondkapjes bij plastic afval gooien?

De boodschappen doen veel Hengeloërs tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelm...

adv.