Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers: aantal coronabesmettingen loopt flink op in Hengelo

Door Carin Van der Meij 27 oktober 2020

In totaal 377 Hengeloërs zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Hengelo

Ook in onze stad zien we weer een flinke stijging. Bij de vorige weekupdate op 20 oktober meldde het RIVM 977  positief geteste mensen in Hengelo. Dat waren er heel wat meer dan een week eerder, toen de teller op 682 stond. En deze week staat het aantal positief geteste Hengeloërs op 1354. Dat zijn 377 nieuwe geregistreerde besmettingen in een week tijd. Onze stad komt daarmee voor het eerst boven de duizend uit.

Kijken we naar het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus, dan zien we dat er twee nieuwe ziekenhuisopnames bij zijn gekomen afgelopen week. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen bijgekomen. Het aantal mensen dat is overleden aan het virus blijft op 24 staan.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Hengelo vanaf het begin van de uitbraak (13 maart 2020) tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Hengelo zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hengeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle mensen uit Hengelo die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Deze Hengelose horecazaken gaan (weer) over op bezorg- en afhaalservice

We gaan naar een gedeeltelijke lockdown. De eet- en drinkgelegenheden moeten daarom weer een aantal ...
ouderenuurtje

Ouderenuurtje in Hengelose supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Het ‘ouderenuurtje’ keert vanaf vandaag deze week verplicht terug naar aanleiding van de nieuwe maat...
ZGT Hengelo

Opnamestop voorbij: ZGT hervat zorg aan niet-coronapatiënten

Donderdag schreven we op indebuurt dat ZGT tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten opneemt. De opn...

adv.