Bak jij de lekkerste koekjes? Doe dan mee aan ‘Hengelo bakt’

Door Miranda Nijland 29 maart 2019

Is jouw kind een ware keukenprins(es) en zit jij geregeld te smullen van zijn of haar bakkunsten? Dit is de kans voor je zoon of dochter om die bakkunsten onder de aandacht te brengen van het Hengelo’s publiek. ‘Hengelo bakt’ is dit jaar een nieuw onderdeel van Koningsdag in de Wemenstraat.

Hengelo bakt is een samenwerking tussen de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) en banketbakkerij Gustaf aan de Wemenstraat. Je kent de echte Hengelose speciaalzaak van eigenaar Jan Taken vast wel. Misschien ook wel door het Hengeloërtje, een koekje in de vorm van de Hengelose stadhuistoren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hengelo bakt wordt op Koningsdag, zaterdag 27 april, gehouden in de Wemenstraat. Kinderen die graag mee willen doen, kunnen van maandag 8 tot en met donderdag 11 april gratis bakmeel afhalen bij Gustaf. Ook krijgen ze een recept en een inschrijfformulier met alle voorwaarden. Vervolgens kunnen ze op op Koningsdag hun zelfgemaakte baksels verkopen. En hoe handig, je kunt daarvoor gratis een kraam gebruiken van de Oranjevereniging.

Ongeveer 300 kinderen in de basisschoolleeftijd (en iets daarboven) kunnen meedoen! Nadat de kinderen het bakmeel hebben afgehaald, kunnen ze thuis aan de slag. HOV-voorzitter Eddon Janssen: “De jeugdige deelnemers kunnen een leuk zakcentje verdienen met hun bakkunst. Het gaat om plezier in het bakken.”

Prijzen voor de lekkerste en leukste koekjes

Alle lekkere koekjes kunnen vlak voor Koningsdag bij Gustaf worden ingeleverd en daarna gaat een deskundige jury ze beoordelen. En hoe leuk, er zijn prijzen voor onder meer de lekkerste en leukste koekjes, maar ook voor de mooist aangeklede kraam. Goed je best doen dus!

Hengelo bakt start samen met de kleedjesmarkt vanaf 06.00 uur. De prijsuitreiking is op Koningsdag.


Meer over Banketbakkerij Maison Gustaf ontdekken?

Banketbakkerij Maison Gustaf bakkers

Gesloten08:00 - 18:00

Wemenstraat 61, Hengelo

Bekijk meer:bakkers

adv.