Nieuwe winkel met gepimpte meubels aan de Twekkelerweg

Door Majorie Nijbroek 9 januari 2019

Denice Scholtens vindt het hartstikke leuk om oude meubels te pimpen. Als hobby, maar het wordt nu ook haar werk. Ze opent deze week namelijk haar eigen bedrijfje MeubelEnZo.

Je vindt de winkel aan de Twekkelerweg 111. Zaterdag is de officiële opening.

We zijn alvast even langs geweest en hebben met Denice gesproken. Ze vindt het spannend, maar heeft er vooral superveel zin in. Want meubels een tweede leven geven, dat is iets dat Denice hartstikke leuk vindt en wat ze ook nog ’s heel goed kan. Dat heeft ze trouwens niet van een vreemde, want haar vader was meubelmaker van beroep.

Nieuwe hobby

Denice kreeg de smaak te pakken toen ze haar eigen meubels een nieuwe kleur had gegeven. “Ik vond het zó leuk om te doen”, vertelt Denice. Een nieuwe hobby was geboren. Sindsdien koopt ze kasten en tafeltjes op (“ik struin Marktplaats af”) en die geeft ze een nieuwe kleur. En deze gepimpte meubels verkoopt ze door. Heeft de kast een klein mankement? Geen probleem, haar vader is heel handig met hout en heeft het zo verholpen.

‘Ik hou wel van een uitdaging’

Eigenlijk was het plan om de gepimpte meubeltjes vanuit huis te verkopen. Maar het is – eigenlijk vrij onverwacht – iets anders gelopen. Haar vriend hoorde dat dit pandje aan de Twekkelerweg vrij kwam. Hij kende de wens van zijn vriendin om ooit een keer voor zichzelf te beginnen. “Want ik hou wel van een uitdaging en vind het fijn om bezig te zijn.”

Toen Denice dit pandje van binnen zag, was ze verkocht. Het leent zich uitstekend voor de zaak die zij voor ogen heeft. “Ik had er meteen een goed gevoel bij.” Wat best bijzonder is, is dat het pand voor haar vriend bekend terrein is. Hij heeft er samen met zijn vader jarenlang een witgoedzaak gehad!

Opgespaard

Denice heeft de afgelopen tijd meubeltjes opgespaard en opgeknapt en een deel daarvan heeft al een plaatsje gekregen in de winkel. We zien barokke meubels staan, maar ook tafels en kasten in een landelijke en industriële stijl.

De komende tijd richt Denice zich eerst op het opnieuw verven van meubels. Maar over een tijdje kun je er ook naar toe met je eigen spulletjes en deze door Denice de kleur laten geven die jij graag wilt.

Opening

Zaterdag 12 januari is MeubelEnZo voor het eerst geopend. Tussen 14.00 en 17.00 uur ben je welkom voor een hapje en drankje, om rond te kijken in de winkel en een praatje te maken met de kersverse onderneemster!


Meer over MeubelEnZo ontdekken?

MeubelEnZo speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 17:00

Twekkelerweg 111, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.