Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontbijten, lunchen en ’s avonds een hapje eten bij deze nieuwe pop-up spot in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 16 juni 2020

Een paar dagen terug schreven we al over het pop-up restaurant dat op 1 juli opent bij Buitenplaats de Houtmaat. En we hebben nog een leuk nieuwtje: er opent nóg een pop-up spot op deze locatie. Lay back en relax bij Bennie’s.

In juli en augustus kun je sprookjesachtig uit eten bij pop-up restaurant Er Was Eens. Nu horen we dat er nog iets nieuws aankomt. Bennie’s gaat beginnen bij Buitenplaats de Houtmaat. Maar wat is Bennie’s eigenlijk? Dat zochten we uit.

Nieuw concept

Het is een creatief idee van Corinne Weijschedé. Ze is bij Buitenplaats de Houtmaat, de horeca-onderneming van haar man Carel, gestart met dit nieuwe concept. Wat dat inhoudt? “Mijn man en ik en onze kinderen fantaseren al een tijdje om een concept met ‘Bali Food/Vibes’ hier in Twente op te zetten. We houden van die sfeer en het eten”, vertelt ze.

Twee van die kinderen hebben hun vleugels inmiddels uitgeslagen, de jongste is wel betrokken bij de nieuwe hotspot. Moeder en dochter Belle delen de liefde voor het maken van voornamelijk plantaardige gerechten en samen met ‘horecadier’ Loes en twee koks laten ze hun lang gekoesterde droom uitkomen.

Dit is Bennie’s

En wat is dat dan precies? Kort samengevat: Bennie’s is een All-Day Brunch & Easy Dining Pop-Up Spot. Dat is een hele mondvol. Vrij vertaald is het een plek waar je kunt chillen, drinken en eten, met een klein vleugje tropische vibe. Je kunt een plekje reserveren in de loungeset, plaatsnemen op een bankje aan het water of op warme lome zomeravonden verkoeling zoeken onder de kastanjebomen. Hoe rustgevend wil je het hebben!

Op de kaart

Op de kaart zie je vooral voedzame plantaardige gerechten. Een paar gerechten vind je terug in het boek Earthy Flavours dat Corinne nog maar net heeft uitgebracht. Het gaat bijvoorbeeld om smoothie bowls, pancakes en Buddha Bowls met groenten in de hoofdrol. De gerechten kun je naar wens upgraden met verschillende toppings, bawykov zalm kip of vlees. Niet álles op de kaart is alleen maar mega gezond, er is ook ruimte voor een ‘cheat treat’ en Bennie’s heeft een uitgebreide drankenkaart met onder meer matcha lattes,  organic Chari tea’s en cocktails, bier en wijn.

Vers eitje

En terwijl je lekker zit te genieten, zie je twee doddige fluffy kipjes vrij rondlopen. Dat zijn Piet & Gerrit. Soms leggen ze een periode lang elke dag een ei, soms ook even een tijdje niet. Maar tijdens de pop-up periode van Bennie’s zijn de eitjes die ze wél leggen voor de gasten van Bennie’s. De andere eieren komen weg bij een boer uit de buurt waar de kippen vrij rondlopen.

Tekst gaat door onder de foto’s

foto's: Marieke Dijkhof

Openingstijden

Bennie’s is vanaf 19 juni en in juli en augustus op donderdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 22.00 uur. De keuken is open tot 21.00 uur. Voor meer info en voor reserveringen ga je naar Bennie’s.

Ook nog goed om te weten: Bennie’s geeft op Insta elke week een bowl naar keuze weg aan degene met de leukste Bennie’s ervaring in zijn of haar story op Instagram. @bennieshoutmaat

pop-up restaurant

Pop-up restaurant op deze sprookjesachtige plek in Hengelo

In een sprookjesachtige omgeving genieten van sprookjesachtige gerechten. Klinkt goed toch? En het k...

Tweede kookboek van Corinne staat vol hartige recepten én reisfoto’s

Hou je van (vegan) koken, maar wil je niet úren in de keuken staan? Dan wordt je vast heel blij van ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.