Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjolijn is terug in Hengelo en is haar eigen kapsalon begonnen

Door Majorie Nijbroek 14 oktober 2020

Je kunt wel stellen dat ze blij en tegelijk trots is. Marjolijn Damhuis is blij om terug te zijn in haar geboorteplaats Hengelo. En trots is ze nu ze haar eigen kapsalon heeft geopend aan de Leusveenweg. Daarmee is toch een droom uitgekomen.

Marjolijn is geboren en getogen in Hengelo. Ze bracht er haar jeugd door, deed er de kappersopleiding en vond werk bij Bas Kappers. Maar ze wilde meer uit het kappersvak halen. Tegelijkertijd trok de grote stad haar aan.

Naar het westen

Reden waarom ze op haar 20ste Hengelo achter zich liet en ging werken in het westen van het land. Bij Kinki Kappers ging er een wereld voor haar open. “Wat betreft kniptechnieken, kleurtechnieken en hoe je een kapsel van een andere kant kan benaderen”, kijkt ze terug.

Omdat ze ook altijd al geïnteresseerd was in mode ging ze naar de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Ze studeerde af in de richting mode/textiel met specialisatie textiel.

Kennis komt van pas

En aan die studierichting heeft ze veel gehad als kapster. “Ik gebruik de kennis tot op de dag van vandaag om mijn vaardigheden als kapster te verbeteren en te veranderen. Om een passend eigentijds kapsel te creëren zijn vorm, kleur en textuur essentieel, net als in de mode en textiel.”

Na haar afstuderen rolde ze toch weer in het kappersvak. Het is nu 3 jaar geleden dat Marjolijn in Amsterdam voor zichzelf begon. Ze huurde een stoel bij Tommy’z Toko en werkte samen met Tommy Hagen, in het modewereldje een gerenommeerde haarstylist.

Fijn om terug te zijn

Ze had het er goed naar haar zin. Tóch is ze terug in Hengelo. Met haar dochtertje is ze terug op vertrouwde bodem en woont ze weer lekker dichtbij haar familie. En het is fijn om weer in Hengelo te zijn, laat ze weten.

Je vindt haar kapsalon Damhuis Kappers aan de Leusveenweg. En dat is niet geheel toevallig. Op die plek was tot vorig jaar de showroom van Rijwielbedrijf Damhuis gevestigd. Marjolijns achternaam is ook Damhuis. Inderdaad, familie! Het was de fietsenzaak van haar ouders. De nieuwe showroom van de rijwielzaak is verhuisd naar de Oldenzaalsestraat en daardoor kwam de oude showroom van de fietsenzaak vrij.

Flink verbouwd

Het pand is de afgelopen tijd ingrijpend verbouwd. Maar nu is de verbouwing klaar en de kapsalon geopend. In de compleet verbouwde salon aan de Leusveenweg knipt en kleurt Marjolijn nu haar klanten. Ze heeft haar salon zo ingericht dat je als klant een huiskamergevoel ervaart. “Ik wil dat mijn klanten zich thuis voelen en op hun gemak zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Tevreden gevoel

Wat ze het allerleukste aan haar vak vindt? “Met klanten praten over wie ze zijn en wat ze willen. Ik werk graag samen met hen aan een visie die past bij hun eigen individuele stijl. Niets geeft mij een meer tevreden gevoel dan dat!”

De passie voor het kappersvak spat er vanaf, ook na bijna 20 jaar. “Ik geniet er nog elke dag van.”

Lees ook:

Sams Toko

Sam’s Toko in Winkelcentrum Thiemsbrug is open

Hengelo is een nieuwe zaak rijker. In winkelcentrum Thiemsbrug heeft Sam's Toko vandaag, donderdag 1...
Koopjemobiel

Deze nieuwe winkel aan de Nieuwstraat is per 1 oktober open

Aan de Nieuwstraat 44 zit een nieuwe winkel. Het gaat om Koopjemobiel. De zaak is per donderdag 1 ok...
Costes Hengelo

Nieuwe kledingwinkel Costes is open en zo ziet het eruit

Na weken verbouwen is het vandaag (woensdag 23 september) eindelijk zo ver, de winkel van Costes hee...
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.