Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Justin groeide op met de Indonesische keuken en brengt de gerechten nu bij je thuis

Door Miranda Nijland 3 juli 2020

De Indonesische keuken: we kunnen er vaak geen genoeg van krijgen. Bekende gerechten als saté babi en saté ajam en saté lemak en saté tempeh zijn erg smakelijk. Hoe handig, in Hengelo kun je nu bij Sate & Me Indonesisch eten bestellen. Justin Lohn bereidt de verschillende Indonesische gerechten en brengt dit heerlijke eten vervolgens bij je thuis. 

Justin Lohn groeide op binnen een Indische familie. Van jongs af aan leerde hij heerlijke Indonesische gerechten te bereiden. Met een bulk aan horeca-ervaring op zak, begon hij een paar weken geleden het Indonesische cateringbedrijf Sate & Me. “Ik wil de Indonesische smaak bij de mensen thuis brengen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Goed moment

Justin doorliep de hotelschool en werkte bij verschillende horecabedrijven in binnen- en buitenland. “Door een re-organisatie verloor ik eerder dit jaar mijn baan. Ik liep al langer met het idee rondom voor zichzelf te beginnen. Daarom leek dit me hét uitgelezen moment. Met mijn passie voor koken en mijn Indonesische achtergrond wist ik al snel dat het iets met de Indonesische keuken moest zijn. Ik ben met deze keuken opgegroeid en eten is iets wat mensen samenbrengt. Ik zocht alleen nog naar een vernieuwende vorm, naar een concept wat er nog niet was.”

Tekst gaat verder onder de foto

Vers gerecht op tafel

Het bijzondere van Sate & Me, behalve de authentieke Indonesische smaak, is dat Justin gebruik maakt van het kant-en-klaar concept. Wat dat inhoudt? “Je hoeft het eten thuis alleen nog maar af te maken. In tegenstelling tot het leveren van verwarmd eten heb je altijd een vers gerecht op tafel. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je het gebruikt. De satés zijn vacuüm verpakt, waardoor ze beter zijn en de smaak behouden. Als je teveel hebt, kun je het in de koeling of vriezer bewaren. Dit is weer eens wat nieuws in deze omgeving en het loopt tot nu toe erg goed.”

Hoe je de Indonesische gerechten het beste kan afbakken en warm maken? Dat lees je op deze site. “Er is zelfs een instructiefilmpje”, zegt Justin. “Ik heb geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden.” Hoe het dan verder gaat? Jij kunt je bestelling doen en betalen met Ideal.” Vervolgens brengt Justin de bestelling aan huis.

Tekst gaat verder onder de foto

Mensen blij maken

Hoe de reacties tot nu toe zijn? “Mensen zijn heel lovend”, vertelt Justin. “Ik doe het nu nog alleen, maar ik hoop in de toekomst te kunnen uitbreiden en een pand te kunnen huren. Mijn streven is om ooit misschien een merk te worden zodat bijvoorbeeld restaurants ook bij mij kunnen inkopen.” Want dat is wat hij het liefst doet, koken en met zijn gerechten mensen blij maken. “Dat vind ik echt het allerleukste, als ik mijn klanten maar aan het lachen krijg.”


Meer over Sate & Me ontdekken?

Sate & Me

Geopend14:00 - 20:00

  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.