Diëtiste Elise begint eigen praktijk in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 20 maart 2019

We hebben er een nieuwe diëtistenpraktijk bij in Hengelo. Wil je afvallen of gewoon het optimale uit je gezondheid halen? Elise Slootman helpt je graag om je doelen te bereiken.

Diëtistenpraktijk Vitalise, zo heeft Elise haar praktijk genoemd. En waar ze praktijk houdt? Bij Fitpunt, de sportschool aan de P.C. Hooftlaan. Deze laagdrempelige locatie is een bewuste keuze, zegt Elise Slootman. “Ik vind dat belangrijk, zodat langs gaan en met een diëtiste in gesprek gaan niet direct zo medisch of zwaar aanvoelt. Want ja, het kan best lastig zijn om over je gezondheid of voeding te praten.”

Een taartje mag best een keer

Diëten wil écht niet zeggen dat je nooit meer een lekker stuk taart of een pizza mag eten. Zeker niet, benadrukt Elise. “We stellen geen beperkingen in een dieet. Het leven is immers veel te mooi om je te beperken tot een aantal voedingsmiddelen!” Het toverwoord is balans. “Samen ontwikkelen we een gouden middenweg voor jou. De juiste balans en het creëren van je eigen gezonde leefstijl maken dat je je doel gaat bereiken en het resultaat ook op de lange termijn behoudt.”

Advies op maat

Met allerlei hoogwaardige apparaten meet Elise je lichaamssamenstelling. “Met deze gegevens kan een voedingsadvies nog beter op maat worden gemaakt.” Belangrijk zijn de tussentijdse metingen. “Daardoor kun je aanpassingen doen in het voedingsplan.” En dat heeft als voordeel dat je, zo omschrijft Elise, “in een positieve spiraal richting het eindresultaat gaat dat jou voor ogen staat”.

Elise gaat intensief samenwerken met fysiotherapeut Coen van Fitbycoen, dat ook bij Fitpunt in zit. Ze heeft zelf ervaren dat een samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtiste effectief kan zijn. Toch is deze manier van samenwerken als specialisten in combinatie met een sportschool een uniek concept in Hengelo. “Coen krijgt een inzichtelijk beeld waar sterke en zwakke punten liggen van iemand. Hier kan hij zijn behandeling weer op afstemmen.”

Vergoeding

Ook goed om te weten: Diëtistenpraktijk Vitalise is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat je 3 uur vergoed krijgt vanuit het basispakket.

Meer weten? Kijk dan op de site van Vitalise.

  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.