Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit komt er in de voormalige groentewinkel aan Thiemsbrug

Door Majorie Nijbroek 7 augustus 2020

Begin dit jaar is Freddy’s Groente en Fruit verhuisd van Thiemsbrug naar Winkelcentrum Groot Driene. Sindsdien staat de groentezaak aan de Thiemsbrug leeg. Maar niet lang meer! Het pand krijgt een nieuwe bestemming.

‘Verhuurd’ staat er aangeplakt in de etalage. Wat zou de nieuwe bestemming worden? We zijn eens rond gaan vragen en weten nu wat hier gaat gebeuren. Inmiddels hangen er ook posters op de ramen die duidelijk maken wat er in de voormalige groentezaak komt.

Brillenwinkel

Richard Timmers opent er een brillenwinkel. Richard is nu nog eigenaar van Miries Kado. In zijn cadeauwinkel in Thiemsbrug verkoopt hij behalve cadeaus ook brillen; hij  heeft sinds 4 jaar een shop in shop van Eyelove. Het was destijds de eerste cadeauwinkel die de brillen van Eyelove ging verkopen.

En Richard heeft nu de keus gemaakt om te stoppen met Miries en met de brillen verder te gaan. “Ik zie veel mogelijkheden om uit te breiden met de brillen.” En dat doet hij op een nieuwe plek, in de voormalige groentewinkel van Freddy’s aan Thiemsbrug 49.

Miries stopt

Dat betekent helaas dat Miries gaat sluiten. Na dik 25 jaar gaat de cadeauwinkel dicht. Zaterdag 5 september is de laatste verkoopdag.

Stoppen met de zaak na zoveel jaren, dat is geen makkelijke keus geweest. Of zoals Richard het verwoordt: “Ik laat iets achter waar ik altijd mijn brood mee heb verdiend. Dat is wel een dingetje.” Maar hij heeft vooral veel zin in de nieuwe uitdaging.

Openingsdatum

Richard heeft de sleutel al van het nieuwe pand. De komende tijd moet hij nog het een en ander doen op de nieuwe locatie. Wanneer Eyelove aan Thiemsbrug opent? “De laatste zaterdag van september.” Dat betekent dat je op 25 september voor het eerst terecht kunt bij de nieuwe brillenwinkel.

Lees ook:

Van Flip Hengelo

Hier in Hengelo is een nieuw afhaal- en bezorgrestaurant geopend

Heb je geen zin om te koken? Dan kun je er voor kiezen om iets lekkers thuis laten bezorgen of af te...
Verbeek schoenen

Deze zaak sluit de deuren (en de leegverkoop is begonnen)

Altijd jammer als een winkel de deuren sluit. Deze keer is dat Verbeek Schoenen aan de Nieuwstraat 5...
Piccalilly's

Een overzicht: deze zaken in Hengelo waren in het nieuws in juli

Wat is er in de maand juli zoal gebeurd? Kregen we er zaken bij of zijn er winkels mee gestopt? Ware...
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.