Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daisy opent dierenartspraktijk in Hengelo: ‘Het is in sneltreinvaart gegaan’

Door Majorie Nijbroek 2 december 2020

Ze droomde er al jaren van. Hoe gaaf zou het zijn om haar eigen dierenartspraktijk te beginnen. En die droom is nu uitgekomen voor Daisy Balk. De Hengelose is aan de Pruisische Veldweg voor zichzelf begonnen.

Ze wordt bijgestaan door Michelle Straver. Ze is paraveterinair oftewel dierenartsassistente en assisteert Daisy bij haar werkzaamheden. De twee kennen elkaar van de dierenkliniek waar ze tot voor kort allebei werkten. “Samen met Michelle heb ik de stap durven zetten”, zegt Daisy, die in Gent is afgestudeerd als dierenarts. Per 1 december is Balk Dierenarts geopend.

Het is een zogenaamde gezelschapsdierenpraktijk. Dat wil zeggen dat je er terecht kunt met je hond, kat of knaagdier.

Tuincentrum

Aan de Pruisische Veldweg 226 is de afgelopen maanden een nieuw gebouw neergezet. Je kent deze locatie net buiten Hengelo wellicht beter als de plek waar jarenlang Tuincentrum Hans Balk heeft gezeten. Dat was het bedrijf van Daisy’s vader. Het tuincentrum is gestopt en dat gaf Daisy de kans om op deze voor haar vertrouwde plek haar droom waar te maken. ‘Het is in sneltreinvaart gegaan”, zegt ze.

Balk Dierenarts staat in grote letters op de gevel van het gloednieuwe pand. Binnen zien we een moderne, ruim opgezette praktijk met drie behandelkamers, een operatiekamer, een centrale ruimte waar je dier wordt voorbereid op de operatie en aparte opnamekamers waar je hond of kat wordt opgevangen. Zijn er medicijnen nodig om je dier beter te maken? Die haal je af in het centrale apothekersgedeelte.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Moderne apparatuur

Daisy heeft in haar dierenartspraktijk de beschikking over alle moderne apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een digitaal röntgensysteem. Foto’s van je hond of kat krijg je meteen op groot scherm te zien, “zodat we samen tot een plan van aanpak kunnen komen.” Ook kan ze er bloedonderzoek doen en echo’s maken. “We zijn een volledige eerstelijns praktijk.”

Je auto kun je voor de deur parkeren. Wel zo fijn als je met je zieke hond of kat naar de praktijk komt.

Kleinschalig

Daisy wil zich met haar praktijk onderscheiden door kleinschaligheid en betaalbare zorg. “We hebben dan wel een grote praktijk, maar we willen kleinschalig blijven. We gaan voor persoonlijk contact, mensen moeten zich geen nummer voelen.”

Balk Dierenarts is elke dag geopend van 8.30 tot 17.00 uur en op woensdag kun je tot 19.00 uur een afspraak maken via telefoonnummer 074-7850932. Voor spoedgevallen kun je ook buiten openingstijden en in het weekend bellen. Op de site vind je meer informatie.


Meer over Balk Dierenarts ontdekken?

Balk Dierenarts dierenartsen

Gesloten08:30 - 19:00

Pruisische Veldweg 226, Hengelo

Bekijk meer:dierenartsen

Lees ook:

Mysterie opgelost: dit is waarom jouw kat graag op je laptop ligt

Prrrrr! Om gek van te worden: thuiswerken met een kat. Hoe schattig je harige viervoeter ook is, jou...
Epplejeck Hengelo

Attentie paardenliefhebbers! Er zit een nieuwe ruitersportzaak in Hengelo

Is paardrijden jouw sport? Dan heb je misschien al gehoord dat er sinds enkele weken een gloednieuwe...
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.