Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cadeauwinkel Miries stopt, maar er opent een nieuwe zaak op die plek

Door Majorie Nijbroek 8 augustus 2020

We schreven deze week al dat Richard Timmers gaat stoppen met zijn cadeauwinkel Miries. Hij begint op een andere locatie in de binnenstad een brillenzaak. Maar gelukkig leidt de sluiting van Miries niet tot een lege plek in Winkelcentrum Thiemsbrug. Er opent een nieuwe zaak!

Na ruim 25 jaar gaat Miries sluiten. Hartstikke jammer natuurlijk. Maar we krijgen er ook iets moois voor terug. Er opent een toko op de plek van de cadeauwinkel: Sam’s Toko.

Oosterse winkel

Een toko (Maleis voor winkel) is een oosterse winkel, die je kunt vergelijken met een supermarkt. Je koopt er levensmiddelen, producten en kant-en-klare gerechten uit vooral Oost- en Zuidoost-Azië.

De compagnons George Inan en Amar Nandpersat gaan de toko in Thiemsbrug beginnen. Ze runnen al drie soortgelijke supermarkten, in Enschede (2) en in Hoogeveen.

Loempia’s

Specialiteit van Sam’s Toko zijn de versgebakken loempia’s en die koop je binnenkort natuurlijk ook op de nieuwe locatie in Hengelo. “Verder hebben we veel gerechten uit de Indiase en  Aziatische keuken en Indonesische gerechten”, vertelt George.

Belangstelling

Richard Timmers is zelf op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar voor het pand. Of dat een moeilijke zoektocht is geweest? Nou, eigenlijk niet. Toen hij bekend maakte te stoppen met Miries, meldden zich binnen een dag meerdere serieuze kandidaten. “Dat verbaasde me wel.”

Hij is blij dat George en Amar op ‘zijn’ plek verdergaan. “Een toko past prima in winkelcentrum Thiemsbrug.”

En George en Amar zijn op hun beurt in hun nopjes met de plek van hun vierde filiaal. “Het is een hele mooie plek.” Het wordt meteen ook hun grootste Sam’s Toko.

Opening

De nieuwe eigenaren krijgen op 14 september de sleutels van Thiemsbrug 27 en ze hebben dan nog een paar weken nodig om de zaak in te richten. De toko opent zoals het er nu naar uitziet, ergens in oktober. “Als we de sleutels hebben, proberen we binnen een maand open te gaan.”

We houden je natuurlijk op de hoogte als we de precieze openingsdatum weten!

Lees ook:

Richard Timmers

Dit komt er in de voormalige groentewinkel aan Thiemsbrug

Begin dit jaar is Freddy's Groente en Fruit verhuisd van Thiemsbrug naar Winkelcentrum Groot Driene....
Van Flip Hengelo

Hier in Hengelo is een nieuw afhaal- en bezorgrestaurant geopend

Heb je geen zin om te koken? Dan kun je er voor kiezen om iets lekkers thuis laten bezorgen of af te...
Verbeek schoenen

Deze zaak sluit de deuren (en de leegverkoop is begonnen)

Altijd jammer als een winkel de deuren sluit. Deze keer is dat Verbeek Schoenen aan de Nieuwstraat 5...
  • Wil jij een 'Nieuw in Hengelo' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Hengelo.

adv.