Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw bij Twentse Bierbrouwerij: lekker spelen in het Twentse Blagenbos

Door Majorie Nijbroek 22 augustus 2019

Grote kans dat je kinderen staan te juichen als je voorstelt om een terrasje te pakken bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Deze horecagelegenheid heeft nu namelijk een toffe speeltuin. Wees welkom in het Twentse Blagenbos!

Vandaag worden nog wat laatste puntjes op de i gezet, vrijdag (23 augustus) gaat de speeltuin open.

Laatste klusjes

We zijn even langs geweest bij de horecagelegenheid van eigenaar Frank Hendriks. Als we aan komen rijden bij zijn zaak aan de Haaksbergerstraat, is Frank met wat laatste klusjes bezig. We zien hem zand wegscheppen, het laatste deel van de houten omheining moet nog vastgemaakt worden en hij moet het bord met de tekst Twents Blagenbos nog ophangen. Maar dat is zo gebeurd en vanaf morgen kun je langskomen en je kinderen lekker los laten gaan in het blagenbos.

Klimmen en schommelen

De speeltuin heeft een gedeelte voor de kleintjes en het andere deel is gericht op de iets oudere kinderen. Een wipwap, klimtoren, een evenwichtsparcours, schommels en een vogelnestschommel, wat klimtouwen; deze speelplek – “een Ipadvrije speeltuin” – is vast goed voor veel speelplezier. De speeltuin is omheind door houten balken, waar je overheen kunt lopen.

Tekst gaat door onder de foto’s

Hier is wel ruimte

Hoe Frank op het idee is gekomen? Hij was het al veel langer van plan, vertelt hij. Al op de vorige locatie in het Hazemeijercomplex. “Maar daar mocht het niet van de vastgoedeigenaar.” Dat probleem heeft hij aan de Haaksbergerstraat niet; dat is eigen grond.

Bij heel veel horecagelegenhden is geen speeltuin. En dat is jammer, vindt Frank. Want spelen is leuk, gezond en hoort bij het leven. Bij zijn Proeflokaal kunnen je als ouders lekker op het terras gaan zitten, terwijl je kinderen klimmen, glijden en klauteren in het blagenbos. Ouders blij, kinderen blij.

Helemaal veilig

Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd, er ligt 25 centimeter valzand onder en Frank laat de hele speeltuin ook nog een keer controleren.

Dit project is dus bijna klaar. En nog nieuwe plannen in het verschiet? Ja dus, want Frank en stilzitten; dat gaat niet goed samen. Hij heeft bedacht dat een biergarten het volgende project is. Wordt ongetwijfeld vervolgd!


Meer over Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal ontdekken?

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal speciaalzaken

Gesloten12:00 - 22:00

Haaksbergerstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

Nieuws

adv.