Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar buiten! Lekker wandelen met anderen kan met dit leuke initiatief

Door Miranda Nijland 17 september 2020

Misschien werk jij vanwege de corona nog wel veel thuis of heb je gewoon zin om er lekker op uit te gaan en te wandelen. Dan hebben we een hele leuke tip voor je. Fitpunt komt samen met de Hengelose Wandel Unie met een nieuw initiatief: Wandel je Fitness. 

Dit jaar zijn we meer dan anders noodgedwongen aan huis gebonden. Het kan zijn dat je daardoor ook minder buiten komt en veel hebt gemist van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. In Groot Driene vind je veel groen en veel mooie plekken.

Lekker wandelen

Daag jezelf uit en wandel mee met Wandel je Fitness. Dit initiatief van Fitpunt start volgende week en wordt ondersteund door onder meer  de Provincie Overijssel, Gemeente Hengelo en de Hengelose Wandel Unie.

Wat je kunt verwachten?

Je wandelt 10 weken lang elke week door het mooie groen van de wijk Groot Driene en omgeving. Onder leiding van een vaste instructeur wandel je in een vaste groep elke keer een andere route. De wandelroutes duren ongeveer een uur en tijdens de wandeling kun je meedoen aan fitnessoefeningen om je stabiliteit, mobiliteit en belastbaarheid te vergroten.

Maar je kunt ook (nieuwe) sociale contacten opdoen. Isa Groener, één van de vaste instructeurs, vertelt: “Wandelen is een uitstekende activiteit om (nieuwe) sociale contacten op te doen, sportief bezig te zijn en toch gezellig kunnen praten. Tijdens de corona-periode hebben we gemerkt dat de behoefte om coronaproof te blijven bewegen erg groot was. Daarom hebben we dit project ontwikkeld.” Na afloop kun je gezamenlijk een kop koffie of een gezonde smoothie drinken.

Meedoen?

Iets voor jou? Hier kun je je aanmelden. De wandelingen zijn vanaf volgende week elke maandagavond en dinsdagochtend. De kosten voor dit 10-weeks programma bedragen €9,- voor leden van Fitpunt en €15,- voor niet leden, dit bedrag is inclusief een jaar gratis lidmaatschap van de Hengelose Wandel Unie.


Meer over Fitpunt ontdekken?

Fitpunt sportcentra

Gesloten08:45 - 12:00 |14:00 - 22:00

P.C. Hooftlaan 50, Hengelo

Bekijk meer:sportcentra

adv.